Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Uvrstitev na regijsko raven Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki

 

Pisali smo že, da so se člani Kulturnega društva Dvor, sekcija MEŠANI PEVSKI ZBOR DVOR OB KRKI,  pod taktirko zborovodje Roberta Kohka udeležili Območne revije odraslih pevskih zasedb 2017, ki je bila 3. 3. 2017 v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah.

Pošta organizatorja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Novo mesto, ki smo je prejeli o izidu na reviji, nas je močno razveselila. Mešani pevski zbor Dvor ob Krki se je namreč od sedmih dolenjskih zborov uvrstil na regionalno raven.

Strokovna spremljevalka revije Tatjana Mihelčič Gregorčič je v obrazložitevem pismu napisala, da je bil nastop intonančno dobro postavljen, pevci so peli samozavestno in muzikalno, petje pa je bilo lahkotno. Tudi nekaj izboljšav je priporočala, kar pa je našim pevcem svojevrstni izziv za nadaljne delo. Resno jih bodo upoštevali in še bolj vneto nadaljevali s pevskimi vajami.

Intenzivne pevske vaje pa prav gotovo bodo! Zborovodja Robert Kohek je svojim pevcem povedal naslednje: Naj bo ta ocena vzpodbuda za še boljše in bolj kakovostno delo vnaprej in ne sedenje na lovorikah. Led je prebit, sedaj se začenja garanje«!

Pevcem in pevkam iskreno čestitamo, ter uspešno na regijski ravni!

 

Jadranka Meglen, članica KD

Oglejte si tudi