Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
33°C
18°C
JUTRI
35°C
18°C

Vsi na Gregorjev sejem

Glavna nagrada je tudi letos osebni avtomobil Renault Twingo.

V petek 9.3.2018 bo ob 10.00 uri na peščenem platoju ob parkirišču trgovskega centra Qlandia v Novem mestu svoja vrata odprl 24. Gregorjev sejem, ki bo trajal vse do nedelje 11.3.2018 do 18.00 ure. Nova lokacija dokazuje razvoj sejma, saj je največja doslej in meri cca. 24.000 m2. Kljub temu, da je bil organizator KZ Krka prisiljen prestaviti sejem na novo lokacijo, pa le ta prinaša ob večji površini tudi rekordnih 220 razstavljavcev iz Slovenije in Hrvaške ter kar 3000 m2 popolnoma zasedenih razstavnih površin. Otoška cesta pri trgovskem centru Qlandia je tretja lokacija Gregorjevega sejma - prvi sejem je bil pred KZ Krkino trgovino Agroservis, a vseh naslednjih 22 let, vse do letošnjega leta je sejem domoval na lokaciji Graben.

 Gregorjev sejem je prvi spomladanski kmetijski sejem in največji sejem na Dolenjskem. Na enem mestu poveže ponudnike, kmete in vrtičkarje, pa tudi tiste, ki želijo videti kaj novega ali okušati domače dobrote. Razstavljavci nam tako letos ponujajo na ogled novosti s programa velike in male kmetijske mehanizacije, ogrevalne tehnike, gradbenega in vrtnega programa, avtomobilske industrije, tekstilne industrije, in druge izdelke široke potrošnje. Tako kot prejšnja leta, se tudi letos pričakuje, da bodo najbolje obiskani šotor »Domače. Najboljše!«, stojnice z rokodelskimi izdelki in razstava malih živali društva ljubiteljev malih živali iz Novega mesta. »Obiskovalci bodo lahko pokušali izdelke domačih pridelovalcev: suhomesnate in pekovske izdelke, med in zaklade iz čebeljega panja, domače sire in jogurte, tlačenko velikanko in še mnogo drugega«, letošnjo ponudbo predstavi dolgoletni vodja sejma Aleš Pavlin iz KZ Krka.

 

 »Avtohtone sorte in pasme – naš ponos!«

Je vodilna tema letošnjega sejma s katero želi organizator spodbujati ohranjanje pristne podobe regije, avtohtonih živali in rastlinstva. »Ohranjajmo in varujmo ponos naših prednikov in le-to prenašajmo tudi na naše zanamce«, opredeljuje izbor direktor KZ Krka, Anton Prus in dodaja: »Stare sorte in dediščina kmetijstva so privlačen atribut turistične regije in pomemben del tradicionalne ponudbe na podeželju.«

V tem duhu je letos zasnovan tudi spremljevalni program sejma, ki bo predstavil tematsko razstavo »Slovenskih avtohtonih semen« iz Kmetijskega inštituta Slovenije in razstavo »Dobrot iz dolenjskih kmetij.« Petek je namenjen otvoritvi sejma in otrokom iz šol in vrtcem, ki jim KZ Krka podarja brezplačen vstop na sejem in gledališko predstavo »Fredi, velikonočni piščanček z modro lupinico.« Avtohtone okuse boste lahko spoznali pri kuhanju v živo in sicer v soboto s kuharskim mojstrom Robertom Gregorčičem, v nedeljo pa s kuharjem Restavracije ZNC KZ Krka. Soboto popoldne je namenjeno vrtičkarjem, saj ga bo zaznamovalo predavanje  o slovenskih avtohtonih sortah, znane strokovnjakinje za zelenjadarstvo Miše Pušenjak.

 

Vse obiskovalce pa seveda ves čas sejma pričakuje tudi pester zabaven program. Sejem se bo zaključil v nedeljo 11.3.2018, ko bomo ob 17.30 uri izžrebali srečne lastnike vstopnic. Glavna nagrada je tudi letos osebni avtomobil Renault Twingo in obilo bogatih nagrad.

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi