Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Etno banda POSEBEN GUŠT

EN SAM GUŠT!


V petek, 15. februarja 2019, smo pod okriljem KULTURNEGA DRUŠTVA Dvor v Železolivarskem muzeju in galeriji Dvor prisluhnili Etno bandi Poseben Gušt. Polna dvorana in razprodane vstopnice so nam dale vedeti, da so pesmi Iztoka Mlakarja še kako prisotne v naših srcih.

Poslušalci smo komaj čakali, da se večer prične. Kaj kmalu, točni kot ura, so gostje pričeli s svojim nastopom. Etno banda Poseben Gušt je v originalu ekipa štirih fantov, vendar nastopajo tudi v zasedbi duo ali trio. Slednji smo prisluhnili mi.

Pevec Aleš Plut, z originalnim in avtentičnim glasom vrhunsko interpretira pesmi samega Iztoka Mlakarja. Njegov nastop je tako doživet, dodelan, da slehernega poslušalca očara z njegovim vokalom in interpretacijo. Med skladbami nas je popeljal v svet »vicev«, čeprav nekateri že večkrat slišani, so iz njegovih ust prišli tako slikovito, da preprosto nisi ostal ravnodušen.

Kitarist Tomaž Šuln, je odlično spremljal vokalista in se zlil s harmonikašem Markom Šušteršičem. Oba smo lahko slišali tudi kot spremljevalna vokalista, ki sta zapolnila vsako skladbo tako, da če si zaprl oči, si pred seboj zagledal Iztoka Mlakarja z njegovimi glasbeniki. Zato bravo fantje! In kot je rekel Iztok, dobro ste ga sneli...

Bilo je zanimivo prisluhniti »Dolenj'cu« ki imitira »Primorca«, čeprav bi med njima lahko orisali kar nekaj paralel pa je vino zagotovo pijača, ki združuje oba, če pa je poleg še dobra glasba, potem dobimo čudovit večer v družbi Posebnega gušta. In ja, prav gušt jim je bilo prisluhniti.


Hvala za čudovit celostni nastop in kmalu še kdaj!



Besedilo: Tjaša Primc, članica KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Oglejte si tudi