Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Marija Mišmaš praznovala 90 let

Slavljenka Marija Mišmaš se je rodila 29. januarja, leta 1934, v majhni vasici Dešeči vasi. Že v otroških letih in v mladosti je morala trdo delati na veliki Janezovi kmetiji. Pri 22 letih se je poročila s fantom Jožetom iz sosednje Budganja vasi. Ustvarila sta si  številno družino, 3 sinove in 3 hčerke. Na svoji kmetiji sta garala od zore do mraka, da sta poskrbela za izobrazbo otrok. Marija je v življenju doživela kar nekaj težkih preizkušenj. Kot 7 letno dekletce je med vojno izgubila očeta in dva brata. Leta 2006 moža, katerega izgubo je težko prebolela. Ko ji je težka bolezen vzela še hčerko Mileno, je vse to trpljenje pustilo pečat na njenem zdravju.

Tako je leta 2017 odšla v DSO Metlika, kjer je zanjo zelo lepo poskrbljeno. Gospa Marija  je navajena  skromnosti in  ljubezen do družine ter rodne zemlje.  Vse življenje se je razdajala za druge, počitka je bilo zelo malo. Danes ima 14 vnukov in 10 pravnukov.

 

Ob njenem jubileju smo jo poleg njenih domačih obiskali  župan Jože Papež z sodelavcem Tomažem Hrastarjem, ter članice KORK Žužemberk Alenka Sajovec in Barbara Tomšič. Zaželeli smo ji predvsem zdravja in naj bosta njena ljubezen in dobrota bogato poplačani. Spremljata naj jo osebno zadovoljstvo in notranji mir.

 

 

Besedilo in foto: Barbara Tomšič, KORK Žužemberk

 

Oglejte si tudi