Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Babica Zima je obiskala dvorske otroke

 

 

Kljub boleznim, ki so trenutno na pohodu, je bila v petek, 18. januarja 2019, večnamenska dvorana na Dvoru polna veselih, nasmejanih in vedoželjnih otrok. Starši so jih pripeljali na pravljično urico in ogled lutkovne predstave. Dogodek je organiziralo Kulturno društvo Dvor v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto.

Knjižničarka, ter članica KD Dvor, Brigita je otrokom na začetek predstavila pravljico, v kateri je plašni mali zajček postal velikanski krvoločni zajec. Pravljica pripoveduje, kako je veverica videla svojega soseda medveda ležati na tleh, nad njim pa je zajec jezno in na vso moč mahal s svojimi tacami. Pohitela je po pomoč gozdnih živali, saj bo sicer medved ob življenje. Na koncu se je izkazalo, da je zajček medvedu pomagal odganjati čebele, da bi se ta vsaj malo naspal in odpočil. Pravljica nas je vse, velike in male obiskovalce opomnila na to, kako pomembno je, da se najprej prepričamo, kaj je resnica in šele potem o tem govorimo in pripovedujemo. Sicer pa vsi vemo, da govorice niso težava samo v gozdnem logu, pri gozdnih živalih.

V naslednjem delu prireditve, so knjižničarke Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto odigrale lutkovno predstavo Babica Zima. Glasbeno spremljavo so si pripravile same, saj so pesmi posnele že v studiu knjižnice in seveda so jim sedaj pri petju pomagali tudi otroci, zato je bilo vzdušje v dvorani veselo, toplo in nadvse pravljično. Vsi skupaj smo imeli res veliko srečo, da nam je babica Zima na ta dan resnično prinesla nekaj snega, katerega so se otroci še posebno razveselili.


Prireditve, ki jih Kulturno društvo Dvor organizira za otroke v mesecu januarju so postale že stalnica. Letos se je pravljično srečanje odvijalo tretjič in vsekakor ga načrtujemo tudi v prihodnjem letu. Do takrat vas vabimo da nas spremljate na ostalih dogodkih, ki jih vsi skupaj pripravljamo za vse nas, da nam v teh suhokranjskih koncih nikoli ne zaide sonce. 

Besedilo: Brigita Lavrič, knjižničarka in članica KD Dvor
Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Oglejte si tudi