Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
18°C
0°C
JUTRI
20°C
4°C

PRIKAZ JUTRANJE TELOVADBE 1000 GIBOV V ŽUŽEMBERKU

       

 

Ura 7.30 je čas za začetek polurnega jutranjega razgibavanja na prostem,  ko se v okviru Društva Šola zdravja po različnih javnih površinah po vsej Sloveniji hkrati razgibava okrog 3000 oseb. Skupine so različno velike in štejejo od 10 do 80 članov. Večina članov Društva Šola zdravja je starih nad 50 let, veliko je upokojencev, ki so vsak dan bolj zdravi. Najstarejša udeleženka je z obale in šteje 92 let, medtem ko jih je starih čez 80 let kar precej. A kar je najbolj opazno, svojih let sploh ne kažejo! To so srčni ljudje, polni dobre volje in pozitivne energije. Torej, gre za ljudi, ki želijo kaj narediti za svoje zdravje. Pridruži se nam lahko vsak, brezplačno.

Vaje niso zahtevne, kar pomeni, da ni potrebna predhodna kondicijska pripravljenost, niti draga športna oprema. Delamo po svojih zmožnostih in svojih sposobnostih.

Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr Nikolay Grishin, in se imenujejo »1000 gibov«. Vse vaje se izvajajo stoje. V 30 minutah se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Začne se pri dlaneh, konča pa pri podplatih. S tem se ohranjajo funkcionalne sposobnosti in se doseže boljša gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje. Zaradi gibanja v naravi in prijetnega druženja v skupini, se izboljša tudi psihično stanje, zmanjšuje se občutek osamljenosti, socialne izključenosti in depresije.

Lepo vabljeni da se razgibate z nami!Všečkaj objavo

Oglejte si tudi