Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje starejših in najmlajših krajanov v Zrečah

 Pred natanko  38 leti  je v Zrečah bilo prvo organizirano srečanje starejših občanov,za katero je dal pobudo  Bertl Kapun.Prostovoljci Rdečega križa  v Zrečah nadaljujemo njegovo idejo.Žena skoraj 91-letna Hermina še redno prihaja na srečanja,kjer sedaj sodeluje že njena snaha Martina,sin Berti,pa  skrbi za slike.

Danes,ko je število starejših v  Občini že preko 800-je prireditev še posebno lepa,čeprav seveda ne pride veliko njih zato,ker so bolni ali pa celo v domu starejših po različnih krajih Slovenije.

Doslej smo imeli  za starejše krajane OBČINE ZREČE 3 prireditve:Gorenje nad Zrečami, Stranice in Zreče,kjer je največ udeležencev.Tokrat smo povezali  oba KORK-a:KORK GORENJE nad Zrečami in Zreče  in se skupaj družili ,kar je bilo še posebno veselo in poskrbeli smo,da  krajanom ničesar ni manjkalo.Kratkemu programu je sledilo kosilo-potem pa so nekateri celo zaplesali.

Tokratni gost humorist in napovedovalec na radiu Tržič-nekdanji" poštar  PEŠKA" je navdušil s  svojim humorjem,čeprav bi potrebovali tudi prevajalca,kajti nekateri ga žal niso vse razumeli.Pohorščina in gorenjščina sta dva posebna dialekta.

Najbolj so navdušili starejše krajane otroci iz Zreškega vrtca,prav odlično pa so se izkazali mladi fantje ansambla POSLUH iz Vitanja-otroci nekaterih znanih glasbenikov.Bili so enkratni in navdušili so publiko tako z odličnim igranjem,kot tudi petjem.

Krajane je pozdravil podžupan Drago Šešerko,sekretarka OZRK-Renata Gabrovec  in  predsednica KORK  Zreče-Tatjana Kotnik,ki je  prireditev tudi povezovala.Za vse dobrote ,ki smo jih postregli krajanom je bila zaslužna naša neumorna MIRA MEGLIČ in tudi Veronika  Rušnik.Prostovoljke pa so tudi poskrbele,da gostom ni kaj manjkalo –kasneje po odhodu krajanov domov pa je sledilo še pospravljanje  dvorane.

Bilo je veliko dela,priprav.Vendar  zadovoljstvo krajanov in zahvale,pohvale pa  je nadoknadilo vse.Še se bomo trudili.Hvala pa tudi  osebju hotela DOBRAVA,ki se vedno potrudijo za goste in se vsako leto znova srečujemo ,ko prirejamo prireditev.Hvala vsem,ki sodelujete,pomagate.

Oglejte si tudi