Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

95 let Blanke Grbac

Pred dnevi je praznovala svoj 95. rojstni dan Blanka Grbac, rojena na Češkem. Pri osmih letih so se z družino preselili v Maribor, kjer je njen oče dobil službo v MTT.  Med vojno so bili izseljeni v Bosno. Tam je spoznala svojega moža Marjana in preskočila je iskrica. Po vojni sta se preselila v Slovenske Konjice, kjer je kot usnjar dobil službo v Konusu. V zakonu sta se jima rodila sin Marjan in hči Darja. Blanka je delala kot šivilja v Kokoju. Tudi za svoje domače je rada sešila kako imenitno oblačilo. Mož je žal umrl že pred 40. leti.


S hčerko Darjo Habjan in njeno družino živi v novi ter prostorni hiši. Darja ji v vsem ustreže in ljubeče skrbi zanjo.  Sin Marjan živi v tujini, kjer si je tudi ustvaril družino in mamo večkrat obišče, še pred kratkim, ko se je peljal na morje. Blanka ima štiri vnuke in tri  pravnuke.  Je zelo dobrotljiva, pozitivna in vedno dobre volje. Vse sprejema z nasmehom na obrazu. Nikoli se ne jezi na nikogar. Sedaj težko hodi in si pomaga s hojico. Zelo rada in veliko bere knjige, časopis, gleda televizijo in je z vsem na tekočem.  


Ob njenem visokem ljubileju sta jo je obiskli poverjenica Andreja Pravst in članica Olga Pančič in sta ji  v imenu Območnega Društva invalidov Dravinjske doline  zaželeli še veliko zdravja, veselja ter sreče v krogu njenih najdražjih.  


Olga Pančič                                                                                                  

Oglejte si tudi