Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

94 let Terezije Jelenko

Pred kratkim je praznovala svoj 94. rojstni dan Terezija Jelenko iz Zg. Laž.


Pri svojih letih je še zelo bistra in se spominja svojih rosnih let. Rodila se je v družini z devetimi otroki.  Bila je najmlajša.  Šest bratov in dve sestri so se izučili za svoje poklice, ona pa je od leta 1946 do 1948 obiskovala kmetijsko šolo v Rakeku. Šolnina je takrat znašala 200 din. Zaradi stroškov in potrebe po pomoči doma pa se je njeno šolanje žal prekmalu zaključilo.

V službo ni hodila a je vseskozi pridno delala na kmetiji in skrbela za dom.  Ko se je poročila, je rodila dva sina Poldeta in Srečka. Mož je delal na železnici.  Žal je že 22 let pokojni. Sedaj ima Terezija že tri vnuke ter tri pravnuke. Vsi jo radi obiskujejo. Vnuk Jernej ji med počitnicami ter vikendom rad pomaga. Tudi sin Polde in snaha Zdenka  lepo skrbita zanjo. Terezija rada posluša radio Ognjišče, televizije pa ne gleda, saj zaradi operacije sive mrene ne vidi več dobro.


Ob njenem prazniku sta jo obiskala predstavnika Območnega društva invalidov Dravinjske doline Slavko Burlak in Marija Žnidar. Zaželela sta ji še veliko zdravih in zadovoljnih let. 


Olga Pančič

Oglejte si tudi