Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Otvoritev postajališča za avtodome in turističnega infomata

Razvoj turistične infrastrukture na Zreškem Pohorju

Akronim operacije: Resnik in Skomarje 
Trajanje operacije: od novembra 2020 do februarja 2022.
Vrednost operacije: 70.420,00 EUR.
Pričakovani znesek javne podpore: 49.972,55 EUR. 

Prijavitelj: Občina Zreče, Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče 

Partnerja: 

  • Turistično društvo Resnik – Rogla, Resnik 18, 3214 Zreče, ki je izvedlo Festival FesDivjal in druge animacije in izobraževanje obiskovalcev in
  • LTO Rogla – Zreče, GIZ, Cesta na Roglo 11J, 3214 Zreče, ki je natisnil nove promocijske materiale (trganka pohodnih poti, karte pohodnih in kolesarskih poti), izvedel otvoritev postajališča za avtodome v Resniku in postavil nov turistični infomat v Skomarju. 


Največja aktivnost v sklopu projekta pa je bila ureditev postajališča za avtodome v Resniku pri Domu krajanov. Vzpostavili smo PZA s štirimi parkirnimi mesti v skupni velikosti 200 m2. Vključuje tudi stebriček za oskrbo z elektriko (4 priključna mesta) ter stebriček oziroma postajo za praznjenje WC kaset s fekalijami, ter oskrbo z elektiko in vodo. 

Obe pridobitvi (turistični infomat Skomarje in postajališče za avtodome Resnik) smo svečano predali svojemu namenu v sredo 9.3.2022. Bili smo počaščeni, da se je otvoritve udeležila tudi predsednica STO (Slovenske turistične organizacije), Ilona Stermecki.   

V Skomarju smo na taborniški dom namestili turistični infomat, na katerem si je možno ogledati promocijska gradiva in bo v pomoč predvsem individualnim gostom kraja. Tu je navzoče najprej pozdravil predsednik KS Skomarje, Tomo Kovše, spregovorila sta tudi župan mag. Boris Podvršnik in direktorica STO Ilona Stermecki. Predsednica Turističnega društva Skomarje, Magda Drozg, je zbrane povabila k ogledu Vodovnikove zbirke ter k pokušini »pohorskih dobrot«. V Resniku sta zbrane nagovorila še predsednik KS Resnik, Ernest Mikek in predsednik Turističnega društva Resnik-Rogla, Sandi Lužnik. 

Obe pridobitvi je blagoslovil župnik Stanko Krajnc, za pogostitev in spremljevalni program pa sta poskrbela Turistična kmetija Arbajter in Folklorna skupina Jurij Vodovnik iz Skomarja. 

Ob tej priložnosti smo postajališče za avtodome lahko dobesedno predali svojemu namenu, saj sta se otvoritve udeležila tudi ponosna lastnika avtodoma, ki sta ga tega dne parkirala na enega od temu namenjenih parkirnih mest.


Več o projektu si lahko preberete spodaj v priponki.


Oglejte si tudi