Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Koncert na temo VODA

Od 23. do 30. septembra potekajo po Sloveniji prireditve v sklopu projekta Dnevi evropske kulturne dediščine in teden kulturne dediščine, ki jih organizira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije z naslovom Voda - od mita do arhitekture.

Temu projektu se je,  na pobudo zborovodkinje mag. Mojce Koban Dobnik, pridružil tudi KUD Jurij Vodovnik iz Zreč, pod okriljem katerega delujeta in sodelujeta MePZ Jurij Vodovnik in literarna sekcija Beseda.

V torek, 26. 09. 2017, smo v preddverju dvorane hotela Dobrava Zreče izvedli nastop z naslovom "Čar vode". S peto in govorjeno besedo in pesmijo smo predstavili pomembno vlogo vode v slovenskem ljudskem izročilu.

V pripoved o vodi smo vpletli tudi lik in delo Jurija Vodovnika, ki je v svojih pesmih natančno orisal življenje v naših krajih pred približno 200 leti.

S pripovedjo Ize Zorc, letošnje zlate maturantke Gimnazije Slov. Konjice, ki je bila vpeta med zapete pesmi, se je izrisala presenetljiva podobnost med nekoč in danes.

Prireditve so se udeležili predvsem dijaki prvih letnikov Gimnazije Slov. Konjice in njihovi starši. Dijaki so z vzornim obnašanjem in poslušanjem polepšali večer. Z veseljem pa so si ogledali tudi razstavo slik na temo VODE, ki so jo pripravile članice sekcije Klub ART, ki deluje pod pokroviteljstvom Turističnega društva Zreče.

Večer se bo nastopajočim in (upam) tudi poslušalcem vtisnil v lep spomin, saj voda je edina reka, ki teče v nasprotni smeri.

Oglejte si tudi