Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Nika Križnar, članica SSK Žiri, je osvojila veliki kristalni globus!

Nedelja, 28. marca 2021, je bila za Žirovce in vso Poljansko dolino ponovno polna slavja: 21-letna Nika Križnar, članica Smučarskega skakalnega kluba Žiri (SSK Žiri) in slovenske ženske A reprezentance v smučarskih skokih, iz Delnic v Poljanski dolini je v Čajkovskem v Rusiji postala zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih za sezono 2020/2021Nika Križnar je s tem kot prva slovenska smučarska skakalka osvojila veliki kristalni globus! Iskreno čestitamo!

Letošnja skakalna sezona je bila za Smučarski skakalni klub Žiri resnično izjemna. Potem ko je Ema Klinec v Oberstdorfu postala svetovna prvakinja, je sedaj Nika Križnar z osvojenim tretjim mestom v Čajkovskem prejela še veliki kristalni globus, dekleta Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec pa so v Oberstdorfu ekipno osvojile srebro. Na zadnji tekmi v Čajkovskem sta prvič na velikanki nastopila tudi člana SSK Žiri Marcel Stržinar in Rok Oblak.

Vsi ti uspehi ne bi bili mogoče brez trdega dela tekmovalcev in članov matičnega kluba SSK Žiri. Župan mag. Janez Žakelj zato v imenu Žirovk in Žirovcev iskreno čestita tako dekletoma za osvojena odličja kot tudi vsej ekipi SSK Žiri in glavnemu trenerju ženske A reprezentance Zoranu Zupančiču!

Oglejte si tudi