Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Sobotno pustno rajanje v Žireh

V soboto je bilo  Žireh prav veselo. Kako ne, ko pa so cele Žiri preplavile maškare. Prav res, toliko maškar v centru Žirov, toliko svetlečih otroških oči na kupu redkokdaj vidimo. Prireditev, ki jo je organiziralo Turistično društvo Žiri s podporo Občine Žiri, je odlično uspela. 600 pripravljenih in pohrustanih krofov pomeni še mnogo več obiskovalcev, saj se jim je marsikdo tudi odpovedal.

Letos smo na željo mnogih prejšnjih udeležencev Pustne prireditve po dolgem času ponovno organizirali sprevod, ki pomeni nujno zaporo ceste, le to pa je velik organizacijski zalogaj, saj je potrebno pridobiti mnoga dovoljenja. Žal v Turističnem društvu primanjkuje aktivnih prostovoljcev, da bi naše prireditve pripravljali bolj brezskrbno. Predvsem bi bila dobrodošla mlada energija in njihove ideje in znanja. Da pa jih ni malo, ki nas podpirajo, in si tovrstnih prireditev želijo je pokazala prav sobotna prireditev. Kaj doprinese mlada energija so pokazale Pike Nogavičke, vzgojiteljice iz VVE pri OŠ Žiri, ki so s svojo energijo, vizualno podobo in pristopom do otrok, ki so jim ob animacijah razigrano sledili, navdušile. Prav tako pa so navdušile gostje iz Trebnjega, mažoretke, ki so ob spremljavi Pihalne godbe Alpina Žiri zaplesale na sprevodu.

Hvala vsem maškaram in njihovim spremljevalcem, hvala vsem, ki so na prireditvi poskrbeli za varnost, krofe, čaj, njihovo postrežbo, glasbo, ozvočenje…

"Maškare, pokažte se" tudi naslednje leto.

Oglejte si tudi