Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
8°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan

Novo šolsko leto se je najbolj slovesno začelo za prvošolčke, ki so prvič prestopili prag naše osnovne šole. Pozdravil jih je tudi župan Franci Kranjc in jim zaželel veliko uspeha v družbi znanja ter da se imajo v šoli lepo in si najdejo prave prijatelje. Z današnjim dnem so namreč postali del velike družine šolarjev in šolark, ki v šoli vsak dan pridobivajo nova znanja. Igro, ki so jo bili vajeni v vrtcih, bodo nadgradili z zanimivim svetom številk in črk. Vse to pa jim bodo predstavile skrbne učiteljice.
 
Na poti v šolo se bodo seznanili tudi s šolskimi potmi, ki jih bodo v prvih dneh pokazali starši, dedki in babice, bratje in sestre. V Žireh si prizadevamo, da bi bila njihova vsakodnevna pot v šolo varna in prijetna. Tudi zato bodo vsem šolarjem v prvih dneh na poti pomagali naši prostovoljci, člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Žiri in člani Avto-moto društva Žiri. Voznike bodo opozarjali na previdno in pazljivo vožnjo, šolarje pa, da na cesti niso sami in da morajo tudi sami poskrbeti za svojo varnost. Danes so bili v Žireh z namenom izboljšanja varnosti prisotni tudi policisti. Za isti namen v korist vseh smo kupili in namestili tudi merilnik hitrosti »Vi vozite« pred vrtcem Sv. Ane v Žireh.
 
Vsem šolarjem želimo, da bi bili ustvarjalni, z odprtimi očmi raziskovali svet okoli sebe in predvsem verjeli vase in v svoje sposobnosti. Na mladih namreč svet stoji, zato je znanje še kako pomembno – ne le za posameznika in družine, pač pa tudi za občino, torej za naše Žiri. Staršem pa želimo veliko potrpljenja, dobre volje in razumevanja z otroci in učitelji.

Oglejte si tudi