Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
7°C
SRE.
22°C
7°C
Oceni objavo

AMD Žiri - preventiva

AMD Žiri je v sodelovanju z AMZS 15. oktobra priredilo predavanje o cestnoprometnih predpisih. Predavatelj g. Manuel Pungertnik, vodja šole varne vožnje pri AMZS je udeležencem predstavil novosti v cestno prometnih predpisih, pravila vožnje v krožnih križiščih, posebnosti vožnje v križiščih s prednostno cesto, ki zavija in še nekaj zanimivosti iz vsakdanjih dogodkov v različnih prometnih situacijah.

Na koncu pa je odgovarjal še na vprašanja udeležencev. Udeleženci so bili s predavanjem zelo zadovoljni, organizatorji pa z obiskom. Pogrešali smo le več voznikov srednje generacije.

Ob zaključku predavanja pa se je 10 starejših voznikov, seniorjev, imetnikov vozniškega izpita B kategorije lahko prijavilo na brezplačni tečaj v Centru varne vožnje na Vranskem. To možnost je izkoristilo 9 prisotnih, ki so se naslednji teden s svojimi vozili odpravili na Vransko.

 

V 4-urnem programu SENIOR so obnovili teoretična in praktična znanja, spoznali elemente varne vožnje in se preizkusili v sposobnostih obvladovanja svojega vozila. Skupaj z izkušenim AMZS inštruktorjem so poiskali odgovore na vprašanja in izzive, s katerimi se vozniki v tretjem življenjskem obdobju vsakodnevno srečujejo. Spoznali so pasivne in aktivne varnosti vozil, značilnosti infrastrukture, sodobne tehnologije in fizikalne zakonitosti vožnje. Ni potrebno posebej omenjati, da so bili vsi udeleženci tečaja ob koncu veseli novih spoznanj in zelo navdušeni.

Oglejte si tudi