Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za nakup in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v občini Žiri za leto 2019

JAVNI RAZPIS

ZA DODELITEV NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV ZA NAKUP IN VGRADNJO

MALIH KOMUNALNIH ČISTILNIH NAPRAV V OBČINI ŽIRI ZA LETO 2019

PREDMET JAVNEGA RAZPISA

Občina Žiri skladno z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda, zagotavlja proračunska sredstva za namen sofinanciranja nakupa in vgradnje malih čistilnih naprav na poselitvenih območjih razpršene gradnje. Višina sredstev, namenjenih za sofinanciranje malih čistilnih naprav za leto 2019 znaša 3.000,00 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje nakupa in vgradnje malih (individualnih ali skupinskih) čistilnih naprav za čiščenje komunalne odpadne vode, zmogljivosti čiščenja do 50 populacijskih ekvivalentov (PE) na območju Občine Žiri.

Uredba o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Uradni list RS, št. 98/2015, 76/2017) določa zahteve odvajanja in čiščenja komunalne odpadne in padavinske vode, ki morajo biti izpolnjene pri opravljanju storitev obvezne lokalne javne službe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne in padavinske vode.

Po trenutno veljavni zakonodaji posamezne hiše ali naselja z manj kot 50 prebivalci oziroma z ustrezno ekvivalentno obremenitvijo, kot bi jo povzročilo 50 prebivalcev (50 populacijskih ekvivalentov = 50 PE), niso vključena v območja, kjer za odvajanje in čiščenje odpadnih vod skrbi javna služba.

Lastniki stavb na območju, ki ga ni treba opremiti z javno kanalizacijo po merilih iz 4. člena zgoraj navedenega pravilnika in opremljanje zemljišč z javno kanalizacijo na teh območjih ni predvideno s programom opremljanja zemljišč, ter lastniki stavb zunaj naselja, morajo zagotoviti čiščenje komunalne odpadne vode v malih komunalnih čistilnih napravah najkasneje ob prvi rekonstrukciji objekta.

Dokumenti, priloge
razpis 2019 MČN(39 KB)

Oglejte si tudi