Logo MojaObčina.si

Žiri

DANES
15°C
-5°C
JUTRI
19°C
-5°C

Koronavirus tudi v Žireh

Občanke in občane obveščamo, da je bil 27. julija potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom v Občini Žiri. Oseba je v domači karanteni, za zaščito zdravja občank in občanov so bili sprejeti vsi potrebni ukrepi, obveščene so bile tudi vse pristojne institucije. Iz Civilne zaščite še sporočajo, da v sodelovanju z osebjem žirovske Zdravstvene postaje ažurno spremljajo razmere.

Na območju občine ostajajo še naprej v veljavi s strani države sprejeti ukrepi za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom. Ob poslabšanju epidemiološke situacije bomo sprejeli še dodatne ukrepe.

Priporočila za ravnanje:

  • Dosledno upoštevajte vsa priporočila in ukrepe, kot so objavljeni v medijih, zlasti pa skrbite za higieno rok in kašlja, ustrezno nošenje zaščitnih obraznih mask, prav tako se izogibajte nenujnim stikom.
  • Če doma nimate dovolj zaščitne opreme, predvsem razkužil in zaščitnih mask, si jo priskrbite in dopolnite svoje zaloge.
  • Na preprečevanje širjenja koronavirusa bodite zlasti pozorni vsi tisti, ki se zaradi službe in drugih opravil dnevno vozite iz Žirov v druge kraje in se potem vračate v Žiri. Enako velja za vse, ki se v tem času odpravljate v tujino. Stanje po tujih državah lahko spremljate na spletni povezavi https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

Kdaj poklicati ali obiskati osebnega zdravnika?

  • v primeru zdravstvenih težav, kot so povišana telesna temperatura, kašelj, težko dihanje, prebavne težave (bruhanje, tekoče odvajanje blata) ipd.;
  • v primeru stika z osebo s tveganjem za okužbo s koronavirusom ali stika z osebo, ki je okužena s koronavirusom.

Zaradi prilagojenega načina dela v zdravstveni ambulanti, ki zahteva dodatno razkuževanje in zračenje prostorov, pozivamo občane, da upoštevajo navodila zdravstvenega osebja. 

V zdravstveno postajo NE vstopamo:

  • brez maske;
  • z zdravstvenimi težavami: povišana telesna temperatura, kašelj, težko dihanje.

Občanke in občane prosimo, da zaradi povečanega števila klicev pri komunikaciji z zdravstveno ambulanto za nenujne zadeve uporabljate elektronsko pošto. Tako bomo starejšim lažje omogočili komunikacijo z zdravstvenim osebjem preko telefona. Hvala za razumevanje!

Vse Žirovke in Žirovce še enkrat pozivamo, da se držite vseh predpisanih ukrepov za zmanjševanja širjenja okužb. Hvala. 

Ostanite zdravi!

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi