Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Zmaga je šla znova v roke našim mladim ambasadorjem prve pomoči

Od četrtka, 11. do sobote, 13. maja 2023, so bila v Kopru državna preverjanja znanj prve pomoči za osnovne in srednje šole ter visokošolske zavode. Zadnji dan smo lahko spremljali še 14 najboljših osnovnih šol iz celotne Slovenije. Po predstavnikih UL Zdravstvene fakultete Ljubljana in Srednje zdravstvene šole Ljubljana, so med osnovnimi šolami lansko 1. mesto obranili predstavniki Osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini.
Študentom in srednješolcem ni bilo potrebno pisno preverjati znanja, osnovnošolci pa so ga v soboto preverili, preden so se odpravili do petih prizorišč in si vmes tudi odpočili na počivališčih, kjer so poleg nekaj minutnega počitka dobro spoznali tudi slovenski sistem zaščite in reševanja.

V Rdečem križu Slovenije - Območnem združenju Žalec se, Brini Pajer, Naji Škrabar, Tini Udrih, Jeri Sedminek, Milijanu Matiću in Brinu Kunstlju ter njihovi mentorici Boženi Svet iz Osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini, iskreno zahvaljujejo za vsa njihova prostovoljska prizadevanja in udejstvovanja ter jim za tako velik uspeh iskreno čestitajo!

Oglejte si tudi