Logo MojaObčina.si

Žalec

JUTRI
33°C
14°C
ČE.
36°C
15°C

Teden dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije

RKS ga v sodelovanju s Televizijo Slovenija pripravlja med 18. in 24. oktobrom. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija je bilo v Sloveniji v letu 2020 tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe.

Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na Televiziji Slovenija lahko posamezniki in podjetja z SMS-donacijo prispevate k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka.

»Iskreno smo hvaležni Televiziji Slovenija za zbujanje sočutja pri gledalcih s širjenjem zgodb, ki jih naši zaposleni in prostovoljci vsakodnevno vidijo na terenu. Zgodbe družin, ki kljub zaposlitvi ne zmorejo plačati položnic za nujne življenjske stroške - elektriko, stanarino, ogrevanje. Zgodbe otrok, ki so, kljub temu da živijo največ dve uri vožnje stran, morje prvič videli šele s pomočjo donacij gledalcev. Ljudje se vsak dan zanašajo na nas, da jim pomagamo preprečiti in lajšati njihovo trpljenje.  Za to potrebujemo sredstva, za katera vas prosimo ob tej priložnosti. Radi bi poudarili, da so čisto vsa sredstva, ki jih gledalci podarijo v Tednu dobrodelnosti, namenjena ranljivim med nami. Z zbranimi donacijami en del zbranih sredstev porabimo za pomoč pri plačilu položnic za ogrevanje ali interneta, pri nakupu hrane, ki je raznolika in tako prilagojena tudi tistim, ki imajo različne zdravstvene težave, kot na primer celiakijo, sladkorno bolezen, so slabokrvni ali laktozno intolerantni. Drugi del zbranih sredstev pa namenimo za enotedenska letovanja otrok in starejših. V času, ko je čutiti veliko razdeljenost v družbi, nas lahko takšne akcije povežejo, da skupaj prestopimo meje možnega in prispevamo, da bo svet lepši za vse,« pravi mag. Vesna Mikuž, predsednica RKS.

K Tednu dobrodelnosti Rdečega križa Slovenija bodo med 18. in 24. oktobrom pristopile tudi nekatere oddaje Televizije Slovenija, to so Tednik, Dobro jutro, kviz Vem! in Vikend paket. Oddaje bodo ozaveščale o pomenu dobrodelnosti, predstavile stiske, s katerimi se v Sloveniji dnevno soočajo številne družine in posamezniki, med njimi tudi številni starostniki, videli boste, kako k dobrodelnosti pristopijo tudi otroci za otroke, ipd.

Številke za darovanje bodo odprte ves teden. Vabljeni vsi posamezniki in podjetja, da po svojih zmožnostih pomagate z donacijami prek SMS-sporočil ali z nakazili na transakcijski račun. Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo SKUPAJ in prispevali boste 1 evro, če pa želite darovati več, boste s poslanim SMS-om z besedo SKUPAJ5 prispevali 5 evrov. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS-sporočil.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na transakcijski račun:

TRR: SI56 0292 2001 9831 742                                                                                       Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
Koda namena: CHAR
Namen: Teden dobrodelnosti 2021
Referenca: SI 00 96874

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi