Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Prihaja 7. Savinjski Oktoberfest in hmeljarski likof

V Žalcu bo v soboto, 30. septembra zopet čutiti bavarski utrip. Tržnica pri fontani piva se bo že sedmo leto spremenila v prizorišče Savinjskega Oktoberfesta, za katerega organizacijsko poskrbi Kulturno društvo Savinjski Oktoberfest s partnerji. Pivo, klobase in preste bodo ponovno privabili številne ljubitelje piva, ki se bodo ob živi glasbi in zabavnih igrah veselili vse do jutranjih ur. Za vedro vzdušje bodo poskrbeli Polkaholiki, Tanja Žagar.

Slavnostno odprtje dogodka se bo pričelo ob 19. uri z zabijanjem pipe v sod, skupaj z Laško pihalno godbo in njihovo mažoretno skupino.

Dogajanje bo dodatno popestril izbor naj »dirndla« in najštevilčnejše »lederhosen« skupine, za kar bo tudi letos poskrbela medijska hiša Novi tednik in Radio Celje, ki je medijski partner dogodka.

A Savinjski Oktoberfest ni zgolj »uvožen« praznik piva, ampak ima tudi etnološko noto, na katerem hmeljarji ob koncu obiranja hmelja potegnejo črto in pripravijo Hmeljarski likof s podelitvijo priznanj hmeljarjem, ki se bo pričel ob 17. uri. Dogodek bodo popestrili Godba na pihala Zabukovica, mažoretna skupina Liboje, folklorna skupina Kobula – Petrovče in ansambel Zapeljivi muzikanti.

Program bo povezovala Saša Pukl.

Oglejte si tudi