Logo MojaObčina.si

Žalec

DANES
24°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C

ETM 2022: Potuj trajnostno, povabi sodelavca, objavi fotografijo in naziv "Naj trajnostno mobilno zaposleni"

Akcija »Trajnostno v službo«, v okviru Evropskega tedna mobilnosti, poteka že četrto leto. Tokrat bo nekoliko razširjena, a njen namen ostaja enak: spreminjanje potovalnih navad in trajnostna naravnanost. Potekala bo med 12. 8. 2022 in 22. 9. 2022. Sodelujete lahko vsi zaposleni v javnih zavodih na območju Občine Žalec.

Vabimo vse zaposlene v javnih zavodih na območju Občine Žalec, da se pridružite nagradni akciji "Trajnostno v službo". Za sodelovanje navdušite tudi vaše sodelavce, da nas bo čim več in da naredimo nekaj dobrega za svoje zdravje in za okolje. Na koncu akcije bomo trem izžrebancm podelili lepe, praktične in s trajnostno mobilnostjo povezane nagrade. Letos bomo podelili še naziv "Naj trajnostno mobilni zaposleni".


1.   Potuj trajnostno. Sodelujete vsi, ki se boste prijavili in beležili svoje prihode v službo (s kolesom, peš, skirojem, javnim prevozom ali kot sopotnik v avtomobilu). Če boste soglašali, boste na koncu akcije sodelovali v nagradnem žrebanju za tri lepe, praktične in s trajnostno mobilnostjo povezane nagrade.


2.   Povabi sodelavca!Tokratno akcijo bomo razširili, in sicer bomo dodatno spodbudili vse, ki boste k akciji privabili še sodelavce, ki do sedaj še niso sodelovali v akciji.


3.   Objavi svojo trajnostno potovanje na Facebooku. Če objavite fotografijo svojega trajnostnega prihoda v službo na svojem Facebook profilu in dodate ključnike #etmzalec, #trajnostnovsluzbo in @etmzalec, boste prav tako uvrščeni v nagradno žrebanje. Vsi, ki boste hkrati beležili še svoj trajnostni prihod na koledarčku, si boste s tem še podvojili možnosti za osvojitev lepe praktične nagrade.


4.   Pridobitev naziva »Naj trajnostno mobilni zaposleni«. Letos bomo prvič tudi podelili naziv »Naj trajnostno mobilni zaposleni za leto 2022«, ki ga bo prejela javna ustanova, za najbolj aktivne trajnostno mobilne zaposlene.


5.   Nagradno žrebanje. Na koncu akcije boste vsi, ki boste beležili prihode in vsi, ki boste objavili svoj trajnostni prihod v službo, lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju. Vaše možnosti za pridobitev nagrade se bodo z vsakim povabljenim zaposlenim še dodatno povečale. Več o nazivu spodaj.


KAKO LAHKO SODELUJETE?

Beleženje prihodovV vnaprej pripravljen koledar prihodov beležite svoje trajnostne prihode v službo (kolo, skiro, peš, javni prevoz ali kot sopotnik v avtomobilu). Vsak posameznik, ki izpolnjuje minimalne pogoje (vsaj 5 krat prihod na trajnostni način), se uvrsti v žreb za nagrado.

Povabi sodelavca. Če povabite sodelavca ali sodelavko v akcijo, boste podvojili vaše možnosti za osvojitev nagrade. Ob prijavi sporočite, kdo vas je povabil v sodelovanje. Seveda lahko povabite več sodelavcev, kar poveča vaše možnosti pridobitve nagrade.

Objavi fotografijo na Facebooku. Na svojem Facebook profilu objavite fotografijo vašega trajnostnega prihoda v službo in dodajte ključnike #etmzalec, #trajnostnovsluzbo in @etmzalec. Za objavo vaše slike trajnostnega prihoda v službo in dodatnimi ključniki boste prav tako sodelovali v nagradnem žrebanju. Pogoj je vsaj ena objava in dodani ključniki. Če hkrati beležite vaše prihode v službo in objavite fotografijo, se vaše možnosti osvojitve nagrade podvojijo.

Naziv »Naj trajnostno mobilni zaposleni«.

Letos bomo prvič podelili priznanje organizaciji, kjer bodo zaposleni, v času akcije, najbolj trajnostno mobilni. Za pridobitev naziva bomo upoštevali naslednje podatke:

·         delež prijavljenih v akcijo »Trajnostno v službo«,

·         povprečno število trajnostnih prihodov v službo in

·         število fotografij na Facebook profilu.


Več o Akciju "Trajnostno v službo" na spodnji povezavi in Facebook strani: ETMZALEC

TRAJNOSTNO V SLUŽBO

KOLEDAR PRIHODOVVšečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi