Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Utrinki ETM 2023 Žalec

Veseli smo, da vam lahko sporočimo, da je bil ETM 2023 (Evropski teden mobilnosti) uspešno izveden in da smo skupaj dosegli veliko izjemen uspeh. V okviru tega dogodka smo organizirali raznolike dejavnosti, ki so spodbudile trajnostno mobilnost in ozaveščanje o pomembnosti spreminjanja naših potovalnih navad.

Med vrsto dogodkov, ki so potekali, izpostavljamo naslednje:

  1. Trajnostno v službo: Spodbudili smo trajnostne načine potovanja v službo, ki so prijazni do okolja.

  2. Naj trajnostno mobilna organizacija: Spodbujali smo organizacije, da prevzamejo vodilno vlogo pri spodbujanju trajnostne mobilnosti med svojimi zaposlenimi.

  3. Vzgledi vlečejo: Delili smo pozitivne primere trajnostnih mobilnih rešitev, ki lahko služijo kot navdih drugim.

  4. Delavnice Ostanimo mobilni: Na delavnicah smo se osredotočili na ohranjanje mobilnosti.

  5. Dan brez avtomobila: Spodbujali smo ljudi, da s spreminjanjem potovalnih navad in spoznavanjem trajnostne mobilnosti prispevajo k zmanjšanju prometnih obremenitev.

V sodelovanju s prizadevnimi učenci in učitelji I. OŠ Žalec smo organizirali posebne dogodke, kot so tehniški dnevi, parkirišča v igrišča, kolesarski poligon, novinarji in Kokoška Rozi. Skupaj smo poudarili pomen trajnostne mobilnosti in varnosti v prometu.

Tudi v vrtcih Žalec smo izvedli številne aktivnosti, med drugim Beli zajček, ki je otroke poučeval o trajnostni mobilnosti, varnosti v prometu in likovnih delavnicah. Vzpostavili smo moblinostne izzive, ki so spodbudili otroke k aktivni udeležbi.

Celoten teden je bil poln veselja, raznolikih doživetij, zabave in poučnih vsebin. Kljub koncu dogodkov pa želimo poudariti, da je trajnostna naravnanost neprestano prisotna skozi celo leto. Spodbujamo vas, da še naprej spreminjate svoje potovalne navade in se aktivno vključujete v trajnostne prakse.

Hvala vam za vašo udeležbo, podporo in zavezanost k trajnostni mobilnosti.

Povezave

Facebook

Oglejte si tudi