Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Oceni objavo

Poslovna cona Vrbje - sporočilo za javnost

V ponedeljek, 25. maja 2020 je v Vrbju v tamkajšnji poslovni coni potekala druga novinarska konferenca z namenom predstavitve že opravljenih del kakor tudi o še preostalem delu investicije, ki se bo zaključila pred rokom in sicer v mesecu avgustu letos.

Konec leta 2019 je Občina Žalec pričela z realizacijo novega projekta sofinanciranega s strani EU. Gre za izgradnjo komunalne infrastrukture in širitev poslovne cone Vrbje, ki bo ob zaključku projekta obsegala skoraj 4 hektarje. Namen te investicije je ureditev komunalne infrastrukture, ki bo pomenila hitrejši razvoj gospodarstva na tem območju ter tudi širše. Projekt je vreden dober milijon in pol evrov brez DDV-ja in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Gradnja poteka v več fazah. Izvajalcu gradbenih del NIVO EKO d.o.o. je do aprila kljub ukrepom glede epidemije novega korona virusa uspelo zgraditi in asfaltirati večino novogradnje, to so parkirišča na vzhodnem delu in dovozno cesto na severnem delu PC Vrbje. V izvajanju pa je že rekonstrukcija obstoječih cest na južnem in zahodnem delu. Do konca letošnjega leta bo na novo zgrajenih in obnovljenih 818 m cest, postavljena bo javna razsvetljava v skupni dolžini 830 m, zgrajeni bodo pločniki ter avtobusno postajališče in parkirišča. Obnovil se bo tudi vodovod v dolžini 565 metrov in kanalizacijski vod v dolžini 80 m. Poglobljeno pa je bilo tudi 175 metrov plinovodnega omrežja. V enem delu projekta investicijo v višini dobrih 180 tisoč evrov v celoti pokriva občinski proračun. V tem delu so zajeta in že asfaltirana parkirišča za več kot 90 osebnih vozil. Zagotovljena bodo tudi parkirna mesta za invalide in za polnjenje električnih vozil. Ta del investicije kakor tudi celotna PC Vrbje je v neposredni bližini vodnega parka Hopslandija, ki ga želi Občina Žalec s partnerji zgraditi v prihodnjih dveh letih.  

Vrednost investicije po investicijski dokumentaciji je 1.528.276,46 EUR brez DDV. Vrednost gradbene pogodbe pa 1.033.361,19 EUR z DDV. Občina je uspešno kandidirala na razpisu za evropska sredstva in pridobila 834.426,00 EUR. Ta del si bosta razdelila Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in sicer v višini 75 %, in Republika Slovenija oziroma Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo prispevalo 25 % delež.  

Na novinarski konferenci, ki je potekala na novem parkirišču PC Vrbje sta o projektu govorila župan Občine Žalec Janko Kos in vodja Urada za gospodarske javne službe Občine Žalec Aleksander Žolnir. Zadovoljstvo nad investicijo pa je izrazil tudi predsednik Sveta Krajevne skupnosti Vrbje Jože Meh.

Oglejte si tudi