Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

DOGODKI V GASILSKI ZVEZI ŽALEC V ZADNJEM MESECU

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 10. novembrom in 10. decembrom 2022
V soboto, 19. novembra 2022, je v Kulturnem domu Letuš potekalo tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Tekmovanje je bila istočasno tudi 2. tekma v 1. Ligi GZ Žalec v spajanju sesalnega voda 2022/23. Tekmovanje je potekalo tako, da je najprej vsaka enota izvedla vajo dvakrat, štel se je boljši čas in ti rezultati se upoštevajo v ligi GZ. Tekmovalo je 8 ženskih in 8 moških ekip. Najboljši so bili:

Članice: 1. Braslovče A, 2. Parižlje-Topovlje B, 3. Braslovče B

Člani: 1. Levec B, 2. Letuš B, 3. Dobrovlje

Nato pa se je med štirimi najboljšimi enotami iz ženske in moške kategorije opravil žreb in te enote pa so se v dvojicah, po sistemu izločanja, pomerile med sabo še za prehodni pokal Letuša. Zmagali sta ekipa članic PGD Braslovče in članov iz Škofje vasi.

V soboto, 19. novembra 2022, je potekalo že tradicionalno srečanje mladine GZ Žalec, z organiziranim kopanjem v Thermani Laško, na srečanju je bilo 200 udeležencev.

V petek, 25. novembra 2022, se je pričel na Polzeli tečaj za gasilca pripravnika, ki se ga udeležuje 30 tečajnikov iz 8 gasilskih društev Gasilske zveze Žalec.

V soboto, 26. novembra 2022, je v Osnovni šoli Trebnje potekalo 20. državno tekmovanje mladine Gasilske zveze Slovenije v gasilskem kvizu, na katerem so sodelovale tudi tri ekipe iz GZ Žalec, ki so se na to tekmovanje uvrstile z odličnimi dosežki iz regijskega tekmovanja. Ekipe so dosegle so odlične uspehe in le malo je zmanjkalo tudi do kakšne medalje:

pionirji PGD Drešinja vas 8. mesto,

mladinci PGD Kapla-Pondor 9. mesto,

gasilci pripravniki PGD Braslovče 9. mesto.

V torek, 29. novembra 2022, je Gasilska zveza Slovenije v Kamniku organizirala slovesno podelitev listin za člane, ki so uspešno opravili tečaj za višje gasilske častnike v letih 2021 in 2022. Iz Gasilske zveze Žalec so tečaj zaključili štirje člani (Miloš Dernač, Rok Bastl, Aljaž Košec in Jure Drobne) in vsi so se podelitve tudi udeležili. Dogodka se je v imenu GZ Žalec udeležil namestnik poveljnika David Krk.  

V soboto, 3. decembra 2022, je v prostorih PGD Kasaze – Liboje potekala božična delavnica za članice GZ Žalec.

V petek, 9. decembra 2022, se je v prostorih PGD Polzela pričel tečaj za pionirja I, ki je trajal tri dni. Tečaja se je udeležilo 30 pionirjev in vsi so tečaj uspešno končali.

V obdobju mesečnega poročila so operativne enote Gasilske zveze Žalec opravile 15 intervencij.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

V GPO Žalec so imeli 10 dogodkov kjer je bilo potrebno ukrepanje gasilcev, v GPO Braslovče tri, v GPO Polzela in GPO Vransko je bila po ena intervencija, v GPO Tabor pa intervencij v tem obdobju niso imeli.

Fotografije:

1.      Državno tekmovanje v kvizu

2.      Podelitev listin za višje gasilske častnike

3.      Tečaj za pionirja

Prispevek pripravila:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi in strokovna sodelavka GZ Žalec Sabina Sorčan

e: tadej.zupan@gz-zalec.org, telefon: 051 38 28 85

Oglejte si tudi