Logo MojaObčina.si

Žalec

DANES
10°C
-5°C
JUTRI
10°C
-5°C

Aktivnosti gasilcev Gasilske zveze Žalec od 10.12.2021 do 10.1.2022

V veljavi so razni ukrepi za omejevanje širjenja epidemije covida-19, med njimi pogoj PCT. Ni pa treba pogoja PCT izpolnjevati potrošnikom ob obisku trgovine z osnovnimi življenjskimi izdelki, drogerije ali lekarne ter zagotavljanju javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Dogodki:

4. januarja 2021, smo bili ob 12:17 uri obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Studencah, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec. Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana prostovoljna gasilska društva Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Žalec in Gotovlje. Skupno je v intervenciji sodelovalo 40 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili. Zagorelo je v ostrešju stanovanjske hiše. Požar je bil pogašen ob 14:15 uri. V požaru je bilo uničeno mansardno stanovanje, ki ni primerno za bivanje.

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 15 intervencij, ki so skupno trajale 38 ur in 30 minut. Najdaljša intervencija je trajala 12 ur in 30 minut, najkrajša pa le 30 minut.

Statistika občinskih poveljstev: 

V GPO Žalec so imeli 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli tri intervencije, GPO Braslovče so imeli po dve intervencije, v GPO Tabor in GPO Vransko pa intervencij niso imeli.

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

tadej.zupan@gz-zalec.org   telefon: 051 38 28 85

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi