Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Letovanje otrok 2022 v Poreču

Društvo prijateljev mladine občine Žalec (DPM občine Žalec) v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana tudi v letu 2022 organizira letovanje otrok v Hostelu Šiška v Poreču – naselje Špadići. Letovanje je namenjeno otrokom od dopolnjenega 5. do vključno 14. leta starosti, prednost imajo otroci, ki jih bodo predlagali vrtec in osnovne šole ter imajo priporočila osebnih zdravnikov in otroci z območja občine Žalec. Glede na razpoložljiva mesta se lahko prijavijo tudi drugi zainteresirani otroci.

Termini letovanja:
1. izmena: od 1. 7. do 8. 7. 2022
2. izmena: od 8. 7. do 15. 7. 2022

Kako prijaviti otroka na letovanje?
Prijavnica je priložena, lahko pa jo prevzamete tudi pri:

  • svetovalnih delavkah na osnovnih šolah Občine Žalec,
  • HIŠA SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3, Žalec,
  • CSD Žalec,
  • objavljene so tudi na spletnih straneh DPM občine Žalec in Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec.

Da ste upravičeni do sofinanciranja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), morate starši izpolniti zdravstveni list (kjer piše, da izpolnijo starši), nato z otrokom obiščete osebnega zdravnika, ki ga potrdi, in ga priložite prijavnici. Z zdravstvenimi domovi smo za brezplačne preglede otrok dogovorjeni. Prosimo, da se pri izbranem pediatru predhodno dogovorite oz. naročite za termin. Po pravilih ZZZS naj bi otroku potrdili zdravstveno letovanje, če ima v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali je bil pogosteje bolan (dva ali več zapisov v času od 30. 1. 2021 do 11. 3. 2022).

Za otroke iz Občine Žalec, ki uveljavljajo brezplačno letovanje oz. ki želijo sofinanciranje s strani Občine Žalec v višini 266,00 EUR, je obvezna priloga tudi fotokopija prve strani veljavne odločbe Centra za socialno delo Žalec o upravičenosti do redne denarne socialne pomoči.
Prijavnice s prilogami lahko oddate:

  • pri svetovalnih delavkah na osnovnih šolah Občine Žalec,
  • na HIŠI SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3, Žalec ali
  • pošljete na naslov: DPM občine Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec.
  • pošljete skenirane na e-naslov: dpm.ozalec@gmail.com

Zadnji rok, ko morajo biti vse prijavnice oddane oz. dostavljene je petek, 20. 5. 2022!

Oglejte si tudi