Na majskem Utripu domoznanstva je v Občinski knjižnici Žalec svoj knjižni prvenec Za dušo in srce predstavila Polzelanka Vita Vybihal, kulinarična blogerka in ustvarjalka vizualnih kulinaričnih vsebin. Pred časom je bila vodilna sila ekipe Little Kitchen Vibes, zadnje pol leta pa se posveča Tavči Kuhni, gorenjski restavraciji z bogato ponudbo veganskih jedi.
V pogovoru, ki ga je usmerjala njena teta Savina Vybihal, je Vita Vybihal predstavila svojo pot, ki jo je pripeljala do raziskovanja hrane ter izdaje knjige Za dušo in srce. Gre za zbirko 52 receptov, primernih za vsak letni čas. Pri pripravi knjige je njena avtorica dajala prednost preprostosti in dostopnosti vsebin za recepte, ki jih lahko kupimo skoraj v vsaki trgovini.
Najpomembnejše spoznanje, ki je Vito vodilo k izdaji knjige, je, da je s spremembo hrane uspešno premagala svoje zdravstvene dermatološke težave.
Besedilo: Karmen Kreže
Fotografije: Bina Plaznik



