Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Tara Janjič: OD KORENINE DO NEBA

V sredo, 20. 4. 2022, smo v počastitev Dneva Zemlje pripravili predstavitev knjige devetošolke Tare Janjič OD KORENINE DO NEBA. Knjiga je nastala, ko je Tara v šoli pripravljala projektno nalogo. S pomočjo staršev, ki so prepoznali njene potenciale, je knjiga v samozaložbi izšla v slovenskem in angleškem jeziku. V njej nam podaja svoj pogled na naš planet, na naravni cikel življenja, ki nas pelje od rojstva preko ljubezni do smrti. Opozarja nas, da je človek del narave. Naravo simbolizira mogočen hrast, ki se razvije iz želoda. Tudi sama je vzgojila mlada drevesa iz želoda in se veseli, da jih bo nekega dne lahko posadila.
Do drugega razreda je skromna, razgledana in nasmejana Tara živela na Nizozemskem, kjer je obiskovala mednarodno šolo. Še vedno ohranja stike s prijatelji iz te zanimive dežele. Utrip dežele in ljudje so se globoko zasidrali v njeno srce, zato upa, da bo še kdaj živela na Nizozemskem. Po vrnitvi v Slovenijo sta s starejšo sestro Tio, ki je njena vzornica, začeli obiskovati Waldorfsko šolo Savinja v Žalcu. Rada piše, riše in pleše balet. Dan je včasih kar prekratek, ko želi delati tisto, kar jo veseli.


Njeno razmišljanje o razmerah na našem planetu presega razmišljanje drugih najstnikov. Zaveda se resnosti naše mačehovske skrbi za okolje in se pripravlja, da bo v prihodnosti lahko aktivno sodelovala v ohranjanju narave. Ima natančno določene cilje v življenju, ki že sedaj usmerjajo njeno izobraževanje in ustvarjanje.
Predstavitve, katero je vodila Irena Verbič, se je udeležilo 50 ljubiteljev pisane besede.


Irena Verbič

Oglejte si tudi