Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Nova sezona bralnih druženj v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

Oktobra 2023 se začenjajo nova bralna druženja v sezoni 2023/2024. Mesečna druženja s knjigo potekajo v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec. Pogovor usmerjata Irena Štusej in knjižnice in Biserka Neuholt Hlastec iz univerze.


Prejšnjo sezono smo druženja zaključili na vlaku v Velenje, kjer smo v kupeju vagona potnikom recitirali pesmi Karla Destovnika – Kajuha in se pogovarjali o njegovem življenju. Tokrat smo si najprej zamislili zaključno druženje nove sezone. Verjetno se bomo dobili pri kipu Alme Karlin v Celju, kamor bomo povabili tudi Jernejo Jezernik, da nam bo govorila o Almi, za tem bomo odšli v Muzej novejše zgodovine, kjer je stalna razstava Alme Karlin …


Vmes se bomo dogovarjali o mesečnih tematskih branjih. Dve temi smo že dogovorili, in sicer branje zgodb, ki odkrivajo neslutena družinska ozadja, hkrati pa vzbujajo dvom o tem, ali naj se te zgodbe zapišejo v času, ko so osebe še med nami. Povabili bi gospo Majdo Petan, ki je napisala zgodbo Snaha. Druga tema branja bodo zgodbe, ki odkrivajo ljudi z obrobja, predvsem ljudi, ki so pred tem živeli človeka vredno življenje, potem pa jih nesrečni dogodek, starost ali pa sistem pripeljejo do izgube dostojanstva. Za druga mesečna branja se bomo dogovarjali spotoma.


Načeloma se družimo vsak prvi četrtek v mesecu, razen če so okoliščine takšne, da tega ne dopuščajo. Naslednje druženje je 9. novembra 2023 ob 16:30 v žalski knjižnici. Bodite z nami.


Irena Štusej

Oglejte si tudi