Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat ob slov. kulturnem prazniku - brezplačni ogled muzejskih zbirk

Ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem prazniku, vas vabimo na brezplačni ogled muzejskih zbirk v Savinovi hiši in v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

Zbirke si boste lahko ogledali med 10.00 in 14.00. Predhodna najava ni potrebna.

******

V Savinovi hiši (Šlandrov trg 25, Žalec) si lahko v prvem nadstropju ogledate spominsko sobo generala in skladatelja Friderika Širce – Rista Savina, galerijo savinjskih likovnikov in galerijo Jelice Žuža. V pritličju se nahaja Savinov likovni salon, kjer gostuje aktualna razstava z naslovom Vztrajnostni moment upora. Razstavljata umetnika Vesna Bukovec (risba) in Janez Zalaznik (fotografija). Več o razstavi si lahko preberete na tej povezavi.

Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije (Cesta žalskega tabora 2, Žalec) se nahaja v prostorih nekdanje sušilnice hmelja in je urejen v štirih nadstropjih. Obiskovalec v njem spoznava prehrano, oblačila, običaje, številne hmeljarske izdelke ter orodja za pridelavo in obdelavo hmelja ter si ogleda 3D-film Virtualno doživetje zelenega zlata, ki prikaže pridelovanje hmelja nekoč in danes (za ogled filma je potrebno doplačilo po ceniku).

******

Obiskovalci morajo za vstop v muzeje izpolnjevati enega od PCT (prebolel, cepljen, testiran) in upoštevati vse druge ukrepe (nošnja mask v zaprtih prostorih, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje). Le tako lahko organizatorji zagotovimo varno okolje za vse.

Oglejte si tudi