Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
5°C
Oceni objavo

Novica iz Kluba Pon Do Kwan Izlake

Atene, Grčija. Tilen Zajc se je v spremstvu trenerja Srečka Rozmana odpravil na deseti mednarodni turnir v kickboxingu, ki je potekal 1. in 2. februarja v Atenah, Grčija. To je eden izmed petih najmočnejših turnirjev v Evropi, na katerem se zberejo najboljši tekmovalci stare celine.
V soboto so potekale borbe v absolutni kategoriji in ekipne borbe. Tilen je s tekmovanjem začel v absolutni kategoriji, po dobri predstavi napredoval dve koli in nato klonil. Po tem ga je v ekipo Best Fighter Italija povabil njihov trener in po uspešnih borbah so šele v finalu klonili proti madžarskim tekmovalcem.
V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo v posamičnih borbah, kjer je Tilen tekmoval v kategoriji -74 kg in -79 kg. Začel je v kategoriji -79 kg proti domačinu Renesis Theodorisu (ekipa Ikaros), si priboril napredovanje v drugo kolo, kjer se je srečal še z enim grškim tekmovalcem, in si prav tako priboril napredovanje. V naslednjem kolu se je pomeril z Tamas Imrejem (H) in po odlični borbi klonil z minimalno razliko. Žal se dogaja tudi to, da  sodniki vplivajo na končni izid, kar se je v tej borbi pokazalo. Napredovanje bi si po prikazanem, in po odzivu gledalcev, zagotovo zaslužil Tilen.
Kljub grenkem priokusu kategorije -79 kg, pa se je v naslednji kategoriji -74 kg Tilen dovolj zbral in ni dovolil presenečenj zaradi sodniških odločitev. Premagoval je nasprotnike z dovolj veliko razliko in za nameček v finalu premagal domačina Konstantinou Lazaros (Ikaros) z izidom 11:4 in tako kronal nastope v Grčiji z najvišjo stopničko.

Oglejte si tudi