Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

34. Tekmovanje za čiste zobe

Preventivno naravnan program Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki ga že leta dolgo strokovno in organizacijsko vodi Stomatološka sekcija SZD, je letos zaključen z osrednjo prireditvijo 25. maja v Dvorani Tivoli.
Kljub prometnemu kaosu na obeh avtocestah, ki vodijo v prestolnico, je bila dvorana nabito polna razigranih mladih zmagovalcev in njihovih učiteljev. Z nami so praznovali državna sekretarka Ministrstva za zdravje gospa Jožica Maučec Zakotnik, podpredsednica SZD ga.Breda Tržan Grozdanov dr.dent.med., direktor ZD Ljubljana, gospod Rudi Dolšak, direktor ZD Vrhnika gospod Roman Strgar in gospa Patricija Leskovar z GlaxoSmithKline-a, podružnica Ljubljana, ki so prispevali nagrade zmagovalcem.

Zobozdravstveni delavci, ki skrbimo za ustno zdravje otrok v Sloveniji, opravljamo poleg ostalega, utečeno delo v tekmovanju, ki je pisano na kožo otrok. Vestno sledimo programu, saj šolarji tekmujejo praktično v skoraj vseh slovenskih osnovnih šolah - vsi od 1. do vključno 5.razreda, ponekod jim je uspelo motivirati tudi šolarje do vključno 9.razreda. Ob zaključku seveda zabeležene rezultate tudi evaluiramo.

Tako je tekmovanje v šolskem letu 2016/2017 uspešno končalo 740 osnovnih šol RS, med njimi so tudi prav vse šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami. Pohvalimo se lahko z 99% zajetostjo vseh slovenskih osnovnih šol.

Tako kot vsako leto, so tudi tokrat tekmovale OŠ iz področja katerega pokriva ZD Vrhnika, torej Vrhnike, Borovnice in Log-Dragomerja.

Zmagovalcem in njihovim učiteljem smo pripravili osrednjo zaključno prireditev, kjer so otroci uživali v drznih akrobacijah skupine Dunking Kings, se zavrteli po parketu Tivolske dvorane ob zvokih in motivaciji skupine Čuki ter se slikali z maskotami, ki so se pomešale med otroke, tudi tiste gibalno ovirane in jim dodatno polepšale dan.

Naj spodnji posnetki dokumentirajo veselo vzdušje, nabito s pozitivno energijo mladosti.

Seveda so v našem tekmovanju zmagovalci prav vsi sodelujoči, saj zagotovo zaradi vzpodbud bolje in dosledneje skrbijo za dobro ustno higieno, a brez razglasitve najboljših med najboljšimi le ne gre. Letos so se z lovoriko NAJ razreda Slovenije ovenčali učenci 9. razreda OŠ iz Branika (Goriška).

 

Neizmerno smo hvaležni Zdravstvenemu domu Ljubljana ter farmacevtski firmi GlaxoSmithKline, podružnica Ljubljana, ki je prispevala nagrade za vseh 19.000 zmagovalcev in še posebej nagrade za regijske in NAJ razred.

Brez velike naklonjenosti obeh našemu tekmovanju, bi bil ves naš trud močno osiromašen! Zato vsem skupaj in vsakemu posebej iskrena hvala v imenu otrok, ki to zaslužijo!

Zadovoljstvo otrok z manj zobne gnilobe je naš moto in naša nagrada, zato vztrajamo.

 

Vodja Tekmovanja Matej Leskošek, dr.dent.med.,

ZD Vrhnika

IO Stomatološke sekcije SZD

 

 

Oglejte si tudi