Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Podelitev znaka kakovosti - odlično prihaja z Vrhnike

Vrhnika, 6. maj – ZIC Vrhnika je na prireditvi »Odlično je, vrhniško je!« podelil istoimenske znake kakovosti petim vrhniškim ponudnikom prehranskih izdelkov: žganjekuhi Kržič, pražarni Escobar, gostilni Bajc, Pizzi s Hriba in slaščičarni Berzo.
Kot je na podelitvi pojasnila Marija Zakrajšek Martinjak, direktorica Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, skušajo z omenjenimi znaki kakovosti nagraditi odlično kakovost izdelkov, pri čemer gre za obojestransko korist. Kupci lažje prepoznamo odlično kakovost izdelkov, ponudniki pa lažje prodajo in dosegajo višjo ceno svojih izdelkov. »Namen projekta je pozicioniranje Vrhnike kot destinacije s kakovostno turistično ponudbo. Naša želja je, da znak kakovosti v prihodnje razširimo tudi na druge vrste storitev, kot so na primer nastanitve. Želeli bi si, da bi se prijavilo še več ponudnikov, saj jih poznamo, a nekako ne najdejo poguma ali motivacije, da bi se potegovali za omenjeni znak. Zato apeliram na vse, da naj se prijavijo na razpis, ki ga običajno objavimo na naši spletni strani in v Našem časopisu pozno jeseni.«
Znak kakovosti je bil letos podeljen že četrtič. Strokovna komisija je ocenila, da znak kakovosti prejmejo:

Žganjekuha Kržič - za starano brodko in gin »Malina«. Zdravi sadeži in skrbno izpeljani postopki žganjekuhe zagotavljajo izvrsten okus izdelkov - je bilo slišati v obrazložitvi znaka.

Escobar, pražarna vrhunskih kav - za hišno mešanico »Skodelica kave«, v kateri je sedem različnih sort kave s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike in Indije. V njej prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja.

Slaščičarna Berzo - za kremno rezino (»kremšnito«), ki je ena najbolj priljubljenih vrhniških sladic. Z izbranimi sestavinami in prefinjenim občutkom za okus sladokusce prepriča prav vsaka njena plast.

Pizza s Hriba - za pico »Pizza z Ljubljan'ce«, ki vas zagotovo ne bo razočarala. Pizza s Hriba je mlada vrhniška picerija, z množico različnih pic, poimenovanih po vrhniških predelih (pica s Klisa, z Ulovke, s Svete Trojice ...).

Gostilna Bajc - za štruklje s suhimi slivami, Cankarjev burger, piškote s Cankarjevimi brki, zeliščni čaj »Zdravje v škrniclju«, in sol za mesne jedi.

Obiskovalci, ki jih ni bilo malo, so se lahko na prireditvi, ki je potekala na zelenici pred Cankarjevim domom, z okušanjem prepričali o kakovosti izdelkov. »Veseli me, da vedno več proizvajalcev in gostincev spoznava, kako pomembna je kakovostna hrana. Na nas kupcih pa je, da jih z nakupom tudi nagradimo. Tako je krog sklenjen, zadovoljstvo pa je obojestransko,« je dejal podžupan Mirko Antolović, ki je na prireditvi ob Mariji Zakrajšek Martinjak podelil znake kakovosti.

Sobotno popoldne, verjetno eno najtoplejših v letošnjem letu, se je po uradnem delu, ki ga je popestril Pihalni orkester Vrhnika, prevesilo v prijetno družabno popoldne pod brezami Cankarjevega doma. Za dobro vzdušje je skrbel Samuel Lucas, za okusno hrano in pijačo pa prejemniki znaka kakovosti.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

 

Oglejte si tudi