Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Zasedanje v senci novega pravilnika

Vrhnika, 13. november – Na letošnji skupščini je bilo govora večinoma o pravilniku za sofinanciranje športa, ki naj bi bil ključ za delitev sredstev v letu 2014. Predstavljeno je bilo opravljeno delo v preteklem in letošnjem letu, govora pa je bilo seveda tudi o občinskem denarju za šport. Vsi bi si ga želeli več, sploh ker naj bi bila za šport že več let namenjena ista vsota.
Člani skupščine so že pred njenim začetkom prejeli poročilo o opravljenem delu v letu 2011 in v letošnjem letu, zato ga predsednica Športne zveze Vrhnika Irena Oblak na skupščini ni podrobneje predstavila. Člani so lahko med drugim razbrali iz poročila, da se vodstvo zveze redno srečuje na sestankih, zveza se povezuje tako lokalno kot regionalno s sorodnimi organizacijami, skrbi za obveščanje članov o novostih ter da vsako leto poskrbi za organizacijo prireditve »športnik Vrhnike«. Pri debati na dana poročila sta bili dve pripombi, in sicer glede skrhanega odnosa športna zveza in ZIC Vrhnika, do katerega je prišlo z novim vodtsvom športne zveze ter želja po natančnejši specifikaciji stroškov zveze.

Borut Fefer, ki je vodil delovno predsedstvo zveze, je zbrane obvestil, da si želi članstva v zvezi, ki trenutno šteje 26 članov (društev), še sedem novih društev. Njihovo članstvo bodo potrjevali na prvi prihodnji seji izvršnega odbora zveze. Prav tako je tudi še pojasnil, da višina članarine na klub ostane nespremenjena: 10 €.
Več debate pa je bilo glede novega pravilnika za sofinanciranje športa v Občini Vrhnika. Predlog, ki so ga pripravili na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, je bil sicer že v obravnavi na občinskem svetu, vendar se je svet odločil, da se ga ne sprejme po hitrem postopku, marveč poskuša doseči na njegovo vsebino čim širši konsenz zainteresirane javnosti. Na skupščini niso bili vsi zadovoljni s predvidenim točkovanjem, res pa je tudi, kot so ugotavljali nekateri, da bo težko najti pravilnik, ki bo vse zadovoljiv. Smernice morebitnih sprememb naj bi podala javna razprava, ki je predvidena v zadnji polovici novembra, želja pa je tudi, da bi pripravljavec predloga po tem pripravil simulacijo izračunov.

Pogovor je nanesel tudi na višino sredstev, ki jih občina namenja športu. Po mnenju nekaterih so ta tri leta enaka, po mnenju drugih pa že šest let. Župan Stojan Jakin, ki je bil tudi prisoten na skupščini, je dejal, da so športniki lahko veseli, da nimajo celo manj sredstev, kajti zaradi krize so povsod zarezali v občinski proračun, le pri kulturi, športu in turizmu so sredstva pustili nespremenjena. (gt)

Oglejte si tudi