Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

STRELSKE NOVIČKE

Udeležili smo se 3. kroga regijske lige v streljanju z zračnim orožjem, ki je bilo na strelišču v Piranu. Tudi tokrat je bila bera medalj bogata, med dobitnike pa so se uvrstili: v kategoriji cicibank Kogoj Fabčič Ajda s 1. mestom, na 3. mestu pa Železnik Nika. V ekipnem delu je Ajdi in Niki na prvo mesto pomagal še Zamejc Lovro. Med mlajšimi pionirji sta bili dobitnici med ženskim spolom in sicer na 1. mestu Meta Dobrovoljc, ki je letos izredno samozavestna in ambiciozna, na 3. mestu pa Zoja Notersberg, ki se počasi prebija navzgor. V ekipi na prvem mestu so sodelovali Meta, Čretnik Jošt in Ambrož Jilek. Med pionirji se je na prvo mesto zopet vrnil Jan Rom, ekipno pa so zasedli četrto mesto. V kategoriji kadetov in mladincev, je bil za dobre 4 kroge zopet boljši starejši Brus Maks iz Idrije, drugo mesto je pripadlo Janu in tretje Juriju Medicu. Med kadetinjami pa je Sabrina Japelj osvojila že svojo tretjo zlato medaljo. Ekipno so kadeti zmagali.

Na vrsti je starejša kategorija in sicer člani, kjer je Aleš Rom osvojil tretjo stopničko, v ženskem delu pa je bila tretja tudi Benjamina Rudolf. Ekipno so bili tretji. Med veterani je bila udarna dvojica Bojan st. na prvem in Vladimir Ravnikar na drugem mestu, ekipi pa je na prvo mesto pomagal še Matija Japelj.
Pa še pištola. Pri pištoli je Bojanu uspelo skoraj nemogoče. Kljub močni bolečini v križu je premaga bolečino in z izjemnim rezultatom ter 19 ustreljenimi desetkami ostal le za najboljšim Slovencem Čeper Jožetom iz Vremščice. Ob dobra in boleča nastopa sta se obrestovala tudi v razvrstitvi za kombinacijo, kjer je Bojan ponovno zmagal.

So pa naši mladi strelci nastopili še v 3. krogu Pokala prijateljstva in mladinskih lig, kjer je ekipa pionirjev v postavi Jurij Medic, Ambrož Jilek in Jan Rom, s petim mestom osvojila ponovne točke za skupno razvrstitev. Kadetinja Sabrina Japelj je premagala strah pred elektroniko in izboljšala svoj rezultat, prav tako pa ima kot večina tekmovalcev tudi že doseženo normo za nastop na državnem prvenstvu.

In še eno tekmovanje je za nami, to je tradicionalni mednarodni turnir v Trzinu, kjer je bilo letos rekordno število udeležencev iz drugih držav. Tudi mi smo se pomerili med njimi in sicer v kategoriji člani s pištolo je zmagal Kunšek Blaž iz Slovenije, Bojan Lampreht pa je z doseženo normo za DP osvojil 27. mesto. V streljanju s puško so naši pionirji preskočili kar dve kategoriji in se pomerili mladinci. Zmagal je Japonec Shimizu Akihito, naši junaki pa so se razvrstili okoli tridesedega mesta. Odlično je nastopila tudi Sabrina, ki je ponovno izboljšala svoj rezultat za 10 krogov.
Tudi pri članih je bil trd boj. V rednem delu je suvereno zmagal Japonec Okada Naoja, po finalnem nastopu pa je na prvo mesto prišel naš Rajmond Debevec, sledil mu je Moičevič Željko in naš paraolimpijec Pinter Franc. Okada je bil na koncu četrti. Naš najboljši je bil Bojan ml. na 26. mestu.
In še eni so morali v višje kategorije, to so naši mlajši pionirji, nekateri so se borili tudi z vročino. Najbolje se je uvrstila Meta Dobrovoljc na peto mesto z lepo predstavitvijo v zadnji seriji.

Oglejte si tudi