Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

META DOBROVOLJC - DRŽAVNA REKORDERKA

Ja prav ste prebrali. V soboto 09.04.2016 je Meta Dobrovoljc iz SD Vrhnika, postavila nove mejnike v streljanju s serijsko zračno puško, v kategoriji mlajših deklic. Z odličnim streljanjem in kar 12 desetkami ter rezultatom 191 krogov, je postavila oz. izboljšala dosedanji državni rekord na 25. državnem prvenstvu za mlade do 17 let, v Turniščah. Lastnica prejšnjega rekorda je bila prav tako odlična strelka Naja Prezelj iz SD Lotrič Železniki, ki ga je postavila na DP v Laškem, leta 2014. Meta je tokrat dokazala, da njena trenutna forma na zadnjih tekmovanjih ni bila naključna, praktično je svoje streljanje stopnjevala iz tekme v tekmo, vse do državnega prvenstva, ki smo ga postavili kot ciljno točko in top rezultat. Seveda je pogoje in cilje lahko postavljati, vse pa je odvisno od strelca, ki stoji za temi cilji. In letos se nam je trud in način dela obrestoval, saj so svoje vrhunske rezultate dosegali tudi ostali strelci. V kategoriji mlajših dečkov je na tretjo stopničko stopil Ambrož Jilek, ki je med letom dosegal povprečne rezultate, na velikih 

 

tekmovanjih pa je dokazal, da se zna zbrati in odstreliti vrhunsko serijo. Z rezultatom 185 krogov je za drugo uvrščenim Zupanc Domnom iz Trzina zaostal le za eno desetko, po tem ko sta imela izenačen rezultat. In ko smo že pri državnih rekordih, njegov rezultat zaostaja le za tri kroge. Pri mlajših deklicah je svoj osebni rekord odstreljala tudi Zoja Notersberg, ki ima tudi še nekaj rezerve v prvi seriji, uvrstila pa se je na 11. mesto. Obete pa kaže tudi vedno boljši Lovro Zamejc v kategoriji cicibanov, ki je prav tako debitant na velikih tekmovanjih in elektronskih tarčah. Kljub temu se je pogumno podal v boj in na koncu osvojil 8 mesto.

Naslednji dan, smo se v Turnišče odpravili s strelci v kategoriji starejših dečkov in kadetinjo. Jan Rom ni bil daleč od svojega velikega uspeha, saj je na lestvici rezultatov vodil vse do 16. strela, ko je svoje znanje pokazal in hotel uveljaviti domači sodnik. Ravno stroki tega sodnika se lahko Jan zahvali, da je v zadnjih dveh strelih ustrelil dve osmici in s tem padel s prvega na sedmo mesto. Za stopničkami je tako zaostal le za dva kroga, ki pa bi ju zlahka dosegel. Grenak priokus, v razmislek pa vsem, ki mislijo da so strokovni, pa jih je sram pogledati pravilnike, na velikih tekmovanjih pa bi najraje postavili in napisali nove pravilnike. Odlično je nastopila tudi kadetinja Sabrina Marija Japelj, ki je s tekmovanji pričela v letošnji sezoni, v prihodji sezoni pa bo svoje vtise še strnila in izboljšala nekatere malenkosti. Skupno smo v dveh dneh imeli na tekmovanju osem strelcev, po tem ko sta zaradi neodložljivih obveznosti od tekmovanja odstopila pionir in cicibanka. Sicer pa so bili na letošnjem državnem prvenstvu visoki rezultati, saj je bilo postavljenih kar šest državnih rekordov.

 

Končano je tudi tekmovanje v II. državni ligi, kjer smo v ekipnem delu osvojili končno 2. mesto za ekipo Vremščice. Strelci Vremščice so v lanski sezoni izpadli iz 1.B lige in so bili praktično celo sezono nepremagljivi razen v zadnjem kolu, kjer smo jih le uspeli premagati za dva kroga. V posamezni razvrstitvi pa prvega mesta v šestih krogih nikakor ni izpustil vedno odličen Dejan Della Torre iz Vremščice, na drugem mestu je bil Bojan Lampreht ml. na tretji stopnički pa Bojan st.

Zaključila se tudi državna liga za mlade Pokal prijateljstva - državna pionirska liga, kjer se je najbolje uvstil naš pionir Jan Rom. Vso sezono je redno nabiral točke z uvrstitvami, v prvem krogu celo zmagal, v zadnjem šestem krogu pa z zadnjim strelom osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi se je tako iz 5. mesta prebil na drugo, kar je trenutno njegov največji uspeh.

 

Se pa moramo pohvaliti, da smo s pridobitvijo novega strelišča vsekakor izboljšali svoj položaj in možnosti za trening, kar pa se je dodatno izboljšalo še z nakupom elektronskih tarč. Trenutno smo  kupili dve elektronski tarči proizvajalca Disag, od teh je ena že zmontirana in pripravljena za uporabo, druga pa še čaka na montažo. S pridobitvijo elektronskih tarč pričakujemo, da bomo še izboljšali svoje rezultate na tekmovanjih in postali enakovrednejši tekmeci drugim, ki tak način treninga uporabljajo že vrsto let. Vsekakor je naša želja, da bi s takšnimi tarčami opremili celotno strelišče, zato se bomo potrudili, da ne bo ostalo zgolj pri dveh tarčah, ampak da bomo s pomočjo sponzorjev in donatorjev spremenili naše strelišče v elektronsko.

Oglejte si tudi