Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Športnik leta je Štefan Hadalin

17. februar – Verjetno pri razglasitvi najboljšega vrhniškega športnika za leto 2016 ni bilo veliko dvomov. Štefan Hadalin je v lanskem letu, kot bi rekli mladi, »raztural«. Kot starejši mladinec alpske smučarske reprezentance je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sočiju postal svetovni prvak v veleslalomu in alpski kombinaciji ter osvojil prvo mesto v ekipni tekmi. Ker je bil Štefan na dan razglasitve v St. Moritzu, je priznanje v njegovem imenu prevzel župan.
Na Vrhniki vsako leto razglasijo najboljše športnike preteklega leta, krona vsega pa je podelitev laskavega naziva »Športnik leta«. Kot rečeno je šla tokrat v roke Štefanu Hadalinu, ki v letošnji sezoni nastopa kot član članske slovenske smučarske reprezentance, lansko leto pa je imel oblečen še reprezentančni dres starejših mladincev. Ob v uvodu omenjenih uspehih je nanizal še vrsto uspehov na državni ravni, zato je upravičeno prejel naziv »športnik leta«. V letošnji sezoni je postal reden udeleženec Evropskega in Svetovnega pokala in tekmuje predvsem v tehničnih disciplinah. Zato je njegov urnik precej natrpan in posledično ne preseneča, da na prireditev v Cankarjevem domu ni utegnil priti. V St. Moritzu je potekalo svetovno prvenstvo, od koder se je Štefan oglasil v živo preko Skypa. »Malce sem že utrujen od tega prvenstva, ampak moram stisniti zobe. V nedeljo me čaka moja paradna disciplina, slalom, od katere pričakujem lep uspeh.« Ni se motil, nedeljski slalom je končal na desetem mestu in tako potrdil domnevo, da ga čaka še svetla prihodnost. »Vsekakor pa hvala za priznanje in naziv »Športnik leta«. Mi zelo laska,« je pokomentiral priznanje. Slednjega je v njegovem imenu iz rok olimpionika Mira Cerarja prevzel župan Stojan Jakin, ki mu bo priznanje ob priložnosti tudi izročil.

V ožji izbor za športnika leta so poleg Štefana prišli še (in so hkrati kot on prejeli tudi »zlato plaketo«) kolesarka Ajda Opeka (Kolesarsko društvo Branik Maribor), državna prvakinja  v cestnem kolesarstvu; taekwandoist Patrik Divković (Taekwando klub Tempo Logatec, namesto njega je prevzel priznanje oče in trener Goran Divković), svetovni mladinski prvak; Špela Urbančič, Liza Urbančič in Ida Grom, vse tri članice Šolskega športnega društva Log-Dragomer, ki so v članskih kategorijah navijaških skupin krojile vrhove lestvic svetovnih in evropskih prvenstev. Posebno priznanje je prejel Bojan Lampreht, član Strelskega društva Vrhnika, zaradi katerega je slednje organizacijsko in strokovno izredno napredovalo – do te mere, da ima društvo danes sodobno strelišče in vrhunske rezultate. Na prireditvi so podelili še srebrne in bronaste plakete, prejemnike katerih navajamo v ločenem delu prispevka, med obetavne športnike pa tudi pohvale.

Prireditev je izvedla Športna zveza Vrhnika, ki je v svojo sredo povabila tudi svetovno uspešne športnike: olimpionika Mira Cerarja, atletinjo Brigito Bukovec, ultramaratonca Dušana Mravljeta in aktualnega vratarja rokometne reprezentance Urha Kastelica. Gostje so si bili v nagovorih enotni, da »ni važno zmagovati, važno je sodelovati«. Torej bolj od rezultatov je pomembna športna rekreacija. Podobno noto je v nagovoru ubral tudi župan Jakin, ki je pohvalil vrhniško mladino, saj športni kartoni kažejo na pozitiven trend – za razliko od let pred tem. Vsem prejemnikom pa je čestital tudi predsednik Športne zveze Vrhnika Gvido Mravljak, izrazil ponos nad doseženimi rezultati, hkrati pa se zahvalil občinskemu svetu za dvig sredstev namenjenih vrhniškemu športu.

Najboljše športnike vsako leto izbere posebna komisija na podlagi prijav, ki sledijo predhodnemu javnemu pozivu. Letos so jo sestavljali Matic Vidic, Vid Drašček, Matjaž Justin, Daniel Cukjati in Jan Zaletel. Prireditev je vodil novinar Luka Šefic, program pa so obogatili še Otroški pevski zbor  OŠ Ivana Cankarja, gimnastičarka Nina Žižmond, plesno-navijaška skupina Žabice in Jazz band Glasbene šole Vrhnika.

 

Gašper Tominc, foto GT

 

Bronaste plakete 2016 so prejeli: Urša Brožič, Tadej Tinta, Rok Skvarča, Martin Molk, Ivan Šraj, Benjamina Rudolf, Mojca Rus, veteranska ekipa Strelskega društva Vrhnika (Benjamina Rudolf, Mojca Rus in Katarina Jilek), Meta Dobrovoljc, Aleš Rom, ekipa starejših deklic A in ekipa Notranjska rokometna liga A, Žabice OŠ Antona Martina Slomška, Anže Levec, Aljaž Šinkovec, Maks Turšič, Liza Zdešar. 

Srebrne plakete: Ajda Sedlar, Ingrid Sever, Anže Zadravec, Jan Zadravec, Iza Obal, Tjaša Železnik, Denis Vatovec.

Oglejte si tudi