Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Sončki na Sv. Joštu nad Kranjem

V torek,  20. decembra 2016, smo se Sončki podali na naš zadnji skupi pohod v tem letu. Vreme je bilo mrzlo in megleno, soncu  ni uspelo razkrojiti meglenega pokrova nad  nižjimi predeli Slovenije.

Z avtobusom  smo se zapeljali do izhodišča v Crngrobu pri Škofji Loki. Še preden smo se podali na pot,  so nam slavljenke postregle s čudovitimi domačimi dobrotami. Najprej smo si od zunaj ogledali romarsko cerkev Marijinega oznanjenja, potem pa se povzpeli po gozdnatem slemenu na Planico in skozi vas Čepulje  nadaljevali proti vrhu, kjer stoji cerkev sv. Jošta in gostoljuben Dom na Joštu. V domu smo uživali v toploti kmečke peči in odličnem ričetu.

Pri sestopu se je na žalost Cveti pripetila nezgoda, poškodovala si je gleženj in potrebovala je pomoč. Ena vodnica in par Sončkov je ostal z njo do prihoda reševalcev, ostali so pod vodstvom druge vodnice sestopili do avtobusa na parkirišču pod Joštom. Vožnja domov je minila brez običajnega klepeta, vsak je v mislih premleval dogodek. Ja, en neroden korak in meseci okrevanja. Lahko bi se zgodilo vsakemu od nas.

Besedilo:      Slavka Mattias

Fotografije: Tatjana Rodošek, Sonja Zalar Bizjak

 

Povezave

Sončki

Oglejte si tudi