Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Regijsko prvenstvo za šole

V sredo, 18. februarja, so se naši mladi strelci ponovno postavili v vrsto s sovrstniki. Tokrat je bilo na razporedu regijsko prvenstvo za osnovne šole, kjer so šole iz največje strelske regije poslale svoje tekmovalce, da izpolnijo normo za nastop na finalnem tekmovanju, ki bo letos v športni dvorani v Kidričevem. Vsi strelci, ki tekmujejo za osnovne šole so tudi člani posameznih strelskih društev, kakor tudi naši. Tako smo se na pot v Postojno podali s šolskim avtobusom, na katerem pa je bila žal okrnjena zasedba, saj se tekmovanja zaradi bolezni niso mogli udeležiti trije tekmovalci. Pa kljub temu nas to ni spravilo v slabo voljo, zato smo odločno vstopili na strelišče in se pripravili. Imeli smo žal samo dve popolni ekipi in sicer ekipo cicibanov in mlajših pionirjev. Ko je sodnik dal znak za začetek, so sledili najprej poizkusni streli, da so si mladi strelci nastrelili puške utrdili strelski položaj in ko je bilo vse navidezno pripravljeno, se je začelo zares. Vseh sedem strelcev je začelo finalne strele in le nekaterim je bilo potrebno opraviti še dodatne korekcije. 

In na koncu, ostal sem brez besed, saj so me otroci dobesedno odnesli s strelišča, pri tem pa bi najraje vpil na ves glas. Pa da ne bo pomote. Ne zaradi slabega streljanja, ampak, večina jih je na tekmovanju dosegla tudi svoj rekord. 

Rezultati: pri cicibanih zmaga Jošta Čretnika, na drugem mestu Gal Voljč. Pri cicibanih zmaga Ajde Kogoj Fabčič. Pri mlajših deklicah je prepričljivo zmagala Meta Dobrovoljc z najboljšim rezultatom in tekmovanje zaključila s štirimi desetkami, skupaj pa jih je bilo sedem od dvajsetih strelov. Skoraj nič slabše je bilo pri mlajših dečkih, kjer si je svojo prvo strelsko zlato pristreljal Ambrož Jilek, tudi zanj je bil to njegov osebni rekord na tekmovanjih, Jaka Čretnik pa je osvojil 12 mesto. Pri pionirjih pa smo žal imeli samo enega tekmovalca, Jure Medic, ki je osvojil šesto mesto. Ekipno so bili cicibani prvi, mlajši pionirji pa drugi. Pravico nastopa na finalu si je tako pristreljalo pet tekmovalcev. Epilog: sedem nastopov, pet medalj od tega štiri zlate.

Oglejte si tudi