Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Regijska prvenstva zračno orožje 2015

Tudi letos smo v zahodni regiji organizirali tri regijska prvenstva z zračnim orožjem. Najprej smo na Vrhniki organizirali RP z zračno pištolo, katerega se je udeležilo 26 strelk in strelcev, ki so nastopili praktično v vseh kategorijah. Najprej se je streljalo v kvalifikacijah po 40 oz. 60 strelov, nato pa je sledila finalna serija kamor se je uvrstilo osem najboljših iz kvalifikacij. Streljalo se je 20 strelov po ISSF pravilih, kjer vsi strelci pričnejo iz nule, ne glede na rezultat iz kvalifikacij. Ker v ostalih kategorijah ni bilo več kot osem strelcev, so finale potekale samo v konkurenci članov. Naš predstavnik Bojan st. je v kvalifikacijah zaključil na 5. mestu, to uvrstitev pa je uspel zadržati tudi v finalu in si tako tudi pristreljal potrebno kvoto za nastop na državnem prvenstvu na Rogli.

 

Naslednji dan je bilo regijsko prvenstvo s standard zračno puško v Ankaranu. Tudi tja smo se podali z optimizmom, v glavnem pa samo s ciljem, da zapolnimo norme za nastop na državnem prvenstvu, saj se zaradi obilice tekmovanj nismo mogli udeležiti kontrolnih tekmovanj, kjer je poleg regijskega prvenstva še možno doseči normo za starejše kategorije. Pri članih si je Bojan st. z odlično začeto finalno serijo pristreljal 3. mesto, Bojan ml. pa 7, oba tudi doseženo normo. Aleš je bil 16. Med članicami so si Benjamina, Mojca in Katarina rezervirale mesta od 5 do 7 v ekipni razvrstitvi pa so zmagale tako v članski kot veteranski konkurenci. Kot članice so dosegle tudi ekipno normo. Člani ekipne norme nismo dosegli. Prav tako nista norme dosegla Žan in Ožbe pri kadetih. Bojan st. je odnesel zlato še pri veteranih, Benjamina srebro, Mojca pa bron pri veterankah.

  

Nato pa smo naslednji vikend na Vrhniki ponovno gostili vse kategorije strelcev s serijsko puško, kjer so redki posamezniki še lovili normo, v glavnem pa so jo vsi dosegli že v regijskih ligah in pokalu Slovenije. Medalje so tako osvojili:  Kogoj Fabčič Ajda, srebro pri cicibankah, Dobrovoljc Meta, zalo pri ml. pionirkah, Rom Jan, bron pri pionirjih, Bojan st. zlato pri članih, Bojan ml., bron pri članih, Benjamin, srebro in Mojca Rus, bron pri članicah, Bojan st., zlato pri veteranih, Benjamina, zlato pri veterankah. Tudi med ekipami: Pionirji 3., člani, članice, veterani in veteranke pa 1. mesto.

Oglejte si tudi