Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Regijska prvenstva zračno orožje 2016

Za nami je naporen mesec regijskih prvenstev, poleg teh pa je sledilo še nekaj tekmovanj.

 

Prvo regijsko prvenstvo se je odvijalo na Vrhniki, kjer so tekmovali strelci vseh kategorij s serijsko zračno puško. To je bila hkrati tudi zadnja priložnost, da mladi strelci dosežejo normo za nastop na državnem prvenstvu, ki bo letos v Turniščah.  Regijskega prvenstva se je udeležilo 109 strelcev v trinajstih kategorijah.

V kategoriji Cicibanov je zmagal Koljesnikov Alex iz Pirana, naš najboljši je bil Zamejc Lovro na 4. mestu. Med cicibankami je zmagala domačinka Železnik Nika s svojim rezultatom sezone, ekipno so cicibani osvojili 1. mesto. Med mlajšimi dečki je Jilek Ambrož osvojil 9. Čretnik Jošt pa 13. mesto, oba tudi z normo za DP. Ekipno jima je na tretje mesto pomagal Grmek Klemen. Med mlajšimi deklicami je z veliko prednostjo zmagala Dobrovoljc Meta, 4. mesto je pripadlo Notersberg Zoji, obe tudi z normo. Med starejšimi dečki zmaga Rom Jana, na drugem mestu se mu je pridružil Medic Jurij. Ekipno so bili drugi skupaj z Čretnik Jakom in narejeno ekipno normo.
V članski konkurenci zmaga Lampreht Bojan st, drugi Della Torre Dejan iz Vremščice in 3. Bojan ml.. Rom Aleš, ki je osvojil 4. mesto pa je svoje kroge prispeval tudi za naslov ekipnih prvakov. Med članicami zmagovalka Budin Ravnič Danijela iz Pirana, na 2. mestu Rudolf Benjamina, sledita ji Rus Mojca in Jilek Katarina iz Vrhnike. Članice so osvojile ekipno prvo mesto. 
Med veterani nad 50 zmaga Bojan st, na drugi stopnički Vladimir Ravnikar, med veterani nad 60 let pa je Matija Japelj osvojil 5. mesto. Tudi v tej kategoriji je ekipno prvo mesto ostalo na Vrhniki. V kategoriji veterank nad 40 let je zmagala Jilek Katarina, Benjamina je bila druga, nad 50 let pa je tretje mesto osvojila Rus Mojca. Tudi veteranke so osvojile ekipno 1. mesto in z rezultatom pokazale, da lahko na njih računamo tudi na DP veteranov.

Drugo regijsko prvenstvo je bilo prav tako na Vrhniki in sicer v streljanju s standard zračno pištolo. Na tekmovanju se je zbralo 52 strelcev in strelk. Med Kadetinjami je zmagala Cupin Carlotta iz Ankarana, med kadeti je slavil Brus Maks iz Idrije. Med mladinci se je na prvo stopničko zavihtel Čeper Jože iz Vremščice. Med članicami je zmagala Knez Olga, prav tako iz Vremščice. V kategoriji članov je po kvalivikacijskem delu imel najboljši rezultat Mujezinovič Elvir iz Vremščice, domačin Bojan st. pa si je pristreljal 6. mesto. Člani so nastopili nato še v finalnem delu, kjer se je za naslov prvaka potegovalo prvih osem strelcev. Po razburljivih 20 finalnih strelih je naslov regijskega prvaka osvojil Erjavec Primož iz Pirana, drugi je bil Kontrec Kristjan iz Postojne, na tretjem Mujezinovič Elvir, Bojan st. pa se je iz 6. mesta prebil na četrto. Ekipno je v članski konkurenci zmagala ekipa iz Vremščice. Bojan jebil še prijavljen v kategoriji veteranov nad 50 let, kjer je zmagal, v kategoriji nad 60. let pa je slavil Kršišnik Vladimir iz Idrije.

In še zadnje regijsko prvenstvo, ki se je odvijalo na strelišču v Ankaranu, kjer smo tekmovali s standard zračno puško. V kategoriji kadetov je na drugo stopničko stopil Rom Jan, ki je zaostal za Brus Maksom iz Idrije, med člani je bil Bojan st. 4, Bojan ml. 7. in Aleš Rom 10. Med članicami je zmagala Budin Ravnič Danijela, druga je bila Rudolf Benjamina, Mojca Rus je bila 5. in Katarina Jilek 6. Imamo še  zmago v kategoriji kadetinj, kjer je zmagovalka Japelj Sabrina Marija, ki je tudi potrdila svojo normo.  Bojan st. je še zmagal v kategoriji veteranov nad 50 let, vse tri veteranke pa so osvojile medalje nad 40 let in sicer zlato Benjamina, srebro Mojca in bron Katarina. Ekipno smo člani osvojili 3. mesto, članice in veteranke pa v vsaki kategoriji 1. mesto.

Oglejte si tudi