Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pohod Zimzelenov na Planino nad Vrhniko

»Pa kaj nam zima… in vihar in ploha z neba…« (Ivan Cankar, Cikel neobjavljene pesmi), smo si rekli Zimzeleni na hladen torkov dan, ko smo se odpravili na Planino nad Vrhniko malo drugače.

Že zjutraj nam je vreme nakazalo, da bomo imeli lep sončen dan, le da bo malo hladneje. Dobro oblečeni in zaviti smo se zapeljali  do nekdanje Drnovškove domačije na Zaplani.

 Peš smo nadaljevali  po rahlo vzpenjajoči cesti do naše nove planinske koče, kjer  smo ob kavici in čaju veselo pokramljali.

Nato smo nadaljevali proti zaselku Jelovec po poteh, ki niso zdrsne, do Starega malna. Nikamor  se nam mudilo, zato smo se večkrat  ustavili in prisluhnili zanimivostim o potoku Bela, ki izvira  zgoraj v Lintvernu. Med potjo smo ugotavljali, da je  vse bolj podobno jeseni  kot pa zimi.  Razpoznavali smo tudi   okoliške  griče in hribe, saj je bila vidljivost dobra.

Seznanili pa smo se tudi z manj znanimi pohodnimi potmi, ki vodijo proti Planini. Ena takih je tudi  Pot dveh Janezov, ki jo zdaj imenujejo kar Janezova pot, ki jo bomo  prehodili ob prihodnji priložnosti.

Ob prijetnem  vzdušju in klepetu smo zadovoljni prispeli na Vrhniko in doživeli prečudovit sončen  dan ter  ugotavljali, da z gibanjem ohranjamo zdravje.

Še  veliko lepih pohodov vsem pohodnikom, posebno pa brez nezgod.

Besedilo: Nežka Vihtelič

Slike: Željko Jadanić

Oglejte si tudi