Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Po grebenih okoli Dragomera

V mrzlem in sončnem jutru smo se zbrali na prvi letošnji pohod, ki je bil kot po navadi v bližini Vrhnike. Tokrat je potekal po grebenih okoli Dragomera in kar veliko nas je ugotovilo, da tod še nismo hodili.

 

Po stiskih rok in objemih, ko smo si zaželeli zdravja in še veliko skupnih pohodov, smo sedli v avtobus, ki nas je odpeljal do Loga. Povzpeli smo se do cerkve sv. Janeza Krsnika,  kjer smo občudovali lep razgled po Barju in se posladkali z dobrotami, saj so kar trije udeleženci v tem času praznovali. Pot smo nadaljevali po lepi in z listjem posuti poti do Ferjanke, ki je poznana po partizanski postojanki iz 2. svetovne vojne. Hodili smo po grebenu, kjer smo lahko ves čas opazovali tako Ljubljansko barje, kot tudi južni del Polhograjskega hribovja. Na Debeli vrh (541 m), ki je najvišji vrh gričevja med barjansko ravnico in dobrovško - horjulsko dolino, se nismo povzpeli, ker nam je že zmanjkovalo časa. Znamenito žabo na Debelem vrhu smo si ogledali že pred leti, ko smo se na hrib povzpeli iz Podsmreke. Na poti smo nazdravili tudi našemu skrbnemu Viktorju za okroglo obletnico. S hriba smo se spustili v Dragomer, kjer nas je že čakal avtobus. Prehodili smo dobrih 8 kilometrov res lahke poti, ki je zelo primerna za ta letni čas.

 

Pohod smo zaključili pri Kranjcu s kosilom in slovesnim zaključkom pohodnega leta 2019. Ugotovili smo, da so nam neugodni vremenski pogoji v letu 2019 zelo ovirali izpeljavo naših pohodniških načrtov. Z veliko prilagajanja nam je uspelo izpeljati 18 pohodov, povprečna dolžina poti pa je bila krajša kot v preteklih letih. Upamo, da leto 2020 nadaljujemo tako, kot smo ga začeli - v sončnem vremenu, brez nezgod in s prijetnim druženjem, ki nas veže že več kot deset let.

 

Zapisala:     Vera in Dušan Fefer

Fotografije: Tatjana Rodošek, Danica Kos

Zemljevid:   Srečko Kenk

Povezave

Sončki

Oglejte si tudi