Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Plamenica harmonije tudi na Vrhniki

Vrhnika, 3. junij – Ekipa tekačev iz organizacije Tek svetovne harmonije (World Harmony Run) se je ustavila pred OŠ Antona Martina Slomška, kjer so jih navdušeno sprejeli učenci. Skupaj z njimi so obtekli šolo, sprejeli pa so jih tudi župan, ravnateljica in direktor ZIC-a.
Gre za globalni štafetni tek, ki ga je ustanovil mirovni voditelj Šri Činmoj, poskuša pa promovirati mednarodno prijateljstvo in razumevanje. Kot simbol harmonije tekači s seboj nesejo plamenico, ki roma v roke številnih otrok in odraslih v preko sto državah sveta. Tek Svetovne harmonije ne zbira denarja ali podpira katerokoli politično usmeritev, marveč želi samo promovirati prijateljstvo med vsemi narodi.
Mednarodna karavana tekačev je na dvorišču Slomškove šole otrokom predstavila namen obiska, nato pa so si otroci, ki so pred tem vzpostavili velikanski krog, podajali plamenico iz rok v roke. Na koncu so skupaj s tekači okoli šole odtekli en krog, gostje pa so ravnateljici Darji Guzelj in županu Stojanu Jakinu izročili certifikata o obisku Teka svetovne harmonije in pa risbi Šri Činmoja. (gt, foto: gt) 

Oglejte si tudi