Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pionirji na stopničkah v Zrečah

V telovadnici v Zrečah se je odvijal 4. turnir Pokala prijateljstva in mladinskih lig, v organizaciji SD Slovenske Konjice. Nastopili smo z ekipo pionirjev v sestavi Rom Jan, Medic Jurij in Jilek Ambrož, ki je v konkurenci 17 strelskih društev zasedla odlično drugo mesto in tretje uvrščeno ekipo iz Rečice pri laškem ugnala le za eno desetko. Zmagala je ekipa SD Kolomar Flisar iz Tišine. Med posamezniki je bil najboljši Jan, ki se je uvrstil na 8. mesto, sledil je Jurij na 11. mestu in Ambrož na 42. Pri Kadetinjah je Sabrina ponovno izboljšala svoj rekord in na koncu osvojila13. mesto.

 V Famljah pa je potekal 4. turnir regijske lige, kjer prav tako nismo ostali brez odličij. Med cicibankami je srebro osvojila Ajda Kogoj, bron pa Nika Železnik, Ekipno jima je na prvo mesto pomagal Lovro Zamejc. Pri ml. pionirkah že kar standardno na prvem mestu z veliko prednostjo Meta Dobrovoljc, na tretjem Zoja Notersberg, tudi tukaj je za prvo mesto prispeval moški član Jošt Čretnik. Da pa le ne bodo povsod samo ženske z odličji, je poskrbel Jan Rom pri pionirjih, ki je suvereno premagal tekmece, vendar pa je zaradi nepopolne ekipe le ta ostala na petem mestu. Ekipa je bila nepopolna tudi pri kadetih, med posamezniki pa zopet na prvo stopničko Jan Rom, med kadetinjami pa Sabrina Japelj. V kategoriji članov je na stopnički stala le Mojca Rus, v kategoriji veteranov pa nova zmaga Bojana st. Ekipa veteranov prva, je pa Bojan nastopil še v kombinaciji s pištolo, kjer pa prvič ni stal na najvišji stopnički, saj je osvojil tretjo.

Udeležili smo se tudi regijskega prvenstva za osnovne šole v Postojni, kjer pa je naše vrste zdesetkala epidemija, tako da v nobeni kategoriji nismo imelipopolne ekipe. Pa kljub temu smo se veselili posameznih uvrstitev. Med cicibankami je bila na drugem mestu Nika Železnik, pri ml. pionirkah srebro Meti Dobrovoljc, ml. pionirji srebro Ambrožu Jileku in med pionirji zlato Janu Romu, ki je domačina ugnal za eno desetko. Vsi navedeni so zastopali OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki in vsi so se tudi uvrstili na državno finalno tekmovanje 14.03.2016. Upajmo, da bodo odličja tudi takrat.

In še eno tekmovanje je za nami, to je odprto občinsko prvenstvo Vrhnike. Tekmovanja se je udeležilo 24 strelcev in prav za vse udeležence so bile pripravljen medalje. Med cicibani je zmagal Lovro Zamejc, na drugem mestu Anže Furlan in na tretjem Iztok Prelec. Med cicibankami je na najvišjo stopničko stopila Nika Železnik. Medml. pionirji je presenetil Klemen Grmek, srebro Ambrož Jilek in bron Jošt Čretnik, Meta Dobrovoljc pa je slavila med ml. pionirkami. Med pionirji sta si medalje podelila in sicer za prvo mesto Jan Rom in srebro Jaka Čretnik, med kadeti jan za prvo in med kadetinjami zmagovalka Sabrina Japelj.
Med starejšimi je Bojan st. zmagal pred Alešem Romom in Maticom Japljem, med članicami pa Benjamina pred Katarino in Tjašo Dobrovoljc. In še siva kategorija. Veterani nad 50 let Bojan st, nad 60 let, Matija Japelj, veteranke nad 40 let Katarina pred Benjamino in nad 50 let Mojca Rus pred sestro Debevec Metko iz Borovnice.

Oglejte si tudi