Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
28°C
19°C
JUTRI
30°C
18°C
6368

Park & Ride v Sinji Gorici

Včeraj sem bil na seji odbora za okolje in prostor obveščen s strani župana, da morajo v mesecu dni vzpostaviti prvotno stanje na parkirišču Park& Ride v Sinji Gorici. To jim z dopisom nalaga ministrstvo za okolje in prostor. Občina je namreč zaradi neuporabe, parkirišče dala v najem za potrebe vožnje s kartingom. Mislim, da je župan omenil 900 € na mesec. To traja približno pol leta.

Ja, res je, parkirišče je bilo izgrajeno v mandatu prejšnjega župana s sredstvi evropskega sklada. Naložba je vredna več kot 400 000€. Kot je župan razložil, se vsaj pet let ne sme uporabljati za druge namene. Drugo leto naj bi rok potekel.

Moram biti iskren, da na tem delu parkirišča, še nisem videl parkiranega osebnega vozila. V neposredni bližini sta namreč trgovini Hofer in Lidl s svojimi velikimi parkirišči. Če bi imel podatek, kdo neposredno je parkirišče zgradil, bi lahko o zadevi napisal kaj več oziroma bi vedeli zakaj se je parkirišče sploh gradilo. Škoda, saj bi denar, ki ga je občina dobila od najemnine, lahko namenila Društvu upokojencev Vrhnika za projekt Starejši za starejše. Tako bomo pa pač morali počakati še eno leto. Tudi ZD Vrhnika čaka.

 

Vid Drašček

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi