Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Nočni tek in vzpon na Ulovko

V soboto, 23. avgusta, se bo Vrhnika že 2. leto zapored prelevila v tekaško mesto. Na mestnih ulicah se bo v večernih urah odvijal Nočni tek, že popoldne pa se bodo na Ulovko povzpeli kolesarji.
Organizator 2. rekreativnega teka, ki v večernih urah poteka po ulicah Vrhnike, prireditev namenja vsem rekreativnim tekačem. Tekači lahko izbirajo med dvema dolžinama trase: 5-kilometrsko in 10-kilometrsko. Star teka bo ob 21. uri, uro prej, torej ob 20. uri, pa bo organiziran tudi dobrodelni tek v dolžini 2,5 kilometra, na katerem bodo zbirali hrano za socialno ogrožene družine. Kot prijavnino bo vsak udeleženec dobrodelnega teka prispeval dva izdelka daljšega roka trajanja, zbrano hrano pa bodo organizatorji namenili Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje.

Za popestritev dogajanja bo v popoldanskem terminu, natančneje ob 17:15 uri, izveden tudi Očkov tek za očke in otroke. Namen Očkovega teka sta zabava in pa osveščanje staršev o pomembnosti gibanja. Očka mora skupaj s svojim otrokom (v naročju, na ramenih, z roko v roki ali za njim) premagati razdaljo 250 metrov.

Letošnja popoldanska novost bo tudi kolesarski vzpon na Ulovko, ki bo razveselil ljubitelje kolesarjenja vseh generacij. Hkrati bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji t.i. kombinacije, za katero bosta štela tako čas vzpona na Ulovko, kakor čas teka na 10 kilometrov.

Najhitrejše v posameznih kategorijah čakajo nagrade sponzorjev in pokali, posebne dodatne nagrade se bo razveselil zmagovalec kombinacije. Potekal bo tudi žreb lepih nagrad za ostale udeležence.

Tekači in kolesarji v predprijavi lahko izpolnejo prijavnico na spletni strani www.ntvrhnika.si. Prijavnina do vključno 21. avgusta znaša 21 evrov. Po zaključku predprijav in na dan prireditve, 22. in 23. avgusta, prijavnina znaša 25 evrov. Prijavnina za Kombinacijo v predprijavi do 21. avgusta znaša 38,00 EUR. Na dan prireditve prijavnina stane 45,00 EUR. Na dan prireditve se boste lahko prijavili in plačali prijavnino na osrednjem prireditvenem prostoru med 16:30 in 20. uro.

Po koncu športnega dela prireditve bo potekalo še zaključno druženje pozno v noč

Oglejte si tudi