Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

NK Dren Vrhnika - Članska ekipa z odličnimi rezultati v svojo prvo sezono

Nogometna sezona poteka v polnem zamahu. Za nami so pomembne tekme pri starejših selekcijah  kakor tudi prve preizkušnje med mladimi kjer pa se seveda namesto rezultata gleda predvsem na učenje in napredek. Člani NK Dren – Vrhnika že od začetka septembra trenirajo   na celotnem igrišču z umetno travo, ki sicer potrebuje še nekaj zaključnih dodelav. 

Prvič po dolgoletnem premoru, natančneje po sedmih letih, smo na Vrhniki videli tekmo članov, ki so se pomerili z ekipo Kamnika.  Na tribuni se je za prvo tekmo zbralo zgledno število navijačev, ki so videli dober nogomet. Trenerja Jasmin Muratagić in pomočnik Gašper Stržinar sta takole komentirala uvodni del sezone:  'Fante velja pohvaliti za veliko željo in dober pristop na tekmi. V igri so seveda še rezerve, ki jih bomo poizkušali odpraviti s treningi. Sezono smo uspešno odprli, vendar se zavedamo, da ni prostora za evforijo. Treba je iti tekmo po tekmo, popraviti realizacijo in zbranost ob prekinitvah. Vsi skupaj verjamemo, da smo na pravi poti. Zahvala gre tudi navijačem, ki nas spodbujajo tako na domačih tekmah kot na gostovanjih in lahko rečeva, da so naš 12. Igralec.' V nadaljevanju sezone so člani na vseh tekmah potrdili dobro delo čez poletje in pravi pristop na treningih ter so po uvodnem delu na skupni lestvici v članski MNZ ligi trdno na prvem mestu. Kdaj bo članska ekipa igrala na velikem igriišču na Vrhniki lahko spremljate v rubriki napovednik tekem na www.nkdren-vrhnika.si.

Kadetska in mladinska ekipa prav tako beleži dobre rezultate v izredno zahtevni in močni konkurenci 2. državne lige. Ekipa U17 zlati, ki nastopa v drugi MNZ ligi pa je po treh krogih še neporažena in to kljub temu, da so tekmovali proti zvenečim ekipam NK Olimpija in NK Interblock.

 Vodja nogometne šole Uroš Bučan, ki je tudi trener kadetske ekipe, ki nastopa v omenjeni ligi se zaveda, da bo boj za obstanek v tej ligi še zelo trd: 'Naše dosedanje dobro delo v vseh selekcijah se kaže v športnih rezultatih naših najstarejših ekip. S selekcijo U15 želimo nazaj na vrh prve MNZ lige in si s tem priboriti kvalifikacije za ponovni vstop v 1. državno ligo starejših dežkov U15. Uspeh, ki smo si ga priborili v minuli sezoni z uvrstitvijo v 2 državno ligo za kadete in mladince pa moramo sedaj nadgraditi in v tej ligi tudi obstati. Kljub temu, da je na Vrhniko prišlo trenirat in igrat kar nekaj fantov od drugod pa lahko rečem, da je dokaz o dobrem dosedanjem delu tudi to, da še vedno v omenjenih ekipah igrajo predvsem nogometaši domače nogometne šole. Pogoji za treninge in napredek so  sedaj zelo dobri. Imamo na novo urejeno travnato igrišče in še drugo polovico igrišča z umetno travo, ki je sedaj v celoti postavljeno' še dodaja Bučan, ki s svojo ekipo najtesnejših sodelavcev sledi zastavljenim visokim ciljem.

V klubu, ki sedaj šteje že več kot 300 članov so dobrodošli vsi, ki želijo trenirati in se učiti nogometa. Nogomet je največji ekipni šport na svetu in vsem, ki se ga lotijo omogoča dober telesni, psihološki in sociološki razvoj. Najmlajši, nadebudni nogometaši, ki trenirajo v nogometnem vrtcu se predvsem skozi igro razvijajo in rastejo ob igri, ki je na prvem mestu, šele kasneje pridejo na vrsto športni dosežki. V svoje vrste zato pri NK Dren-Vrhnika vabijo vse mlade, ki se želijo zabavati z žogo, se naučiti ekipnega dela in spoznati nove prijatelje. Vse informacije o vpisu,  kot tudi seznam treningov in lokacij najdete na uradni spletni strani www.nkdren-vrhnika.si ali na facebooku. Otroka lahko v nogometno šolo vpišete kadarkoli med letom. Vse skupaj ej zelo preprosto. Za začetek obiščete ustrezno starostno ekipo na enem izmed treningov ali pa pošljite vaše vprašanje na elektronski naslov info@nkdren-vrhnika.si, oziroma pokličete na 051/211-333. Pogoji za vpis so minimalni. Starost otroka mora biti med 4 in 15 let, za prvi trening pa potrebuje le športno opremo.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi