Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kamnolom v Verdu: odprli prvi uradni enduro park v Sloveniji

Verd, 15. september – Ljubitelji motokrosa oziroma enduro vožnje (kjer se daje pred hitrostjo prednost vzdržljivosti) bodo poslej lahko prišli na svoj račun v kamnolomu na Verdu. Lokalno športno društvo je namreč odprlo prvo, edino uradno v Sloveniji, kilometer dolgo enduro progo z različnimi ovirami, navpičnimi strminami in klanci, ki ga je premierno preskusila slovenska enduro reprezentanca.
Kilometer dolga trasa ima tri zahtevnostne stopnje. »Tisti, ki so prepričani v svoje znanje, bodo izbrali najdaljšo traso z največjimi klanci in strminami, tisti z malo manj znanja pa krajši varianti, primerni njihovim sposobnostim,« je pojasnil Aljoša Grom iz ŠD Verd. »Progo smo delali kar nekaj časa, večkrat smo nekateri stvari tudi prestavili, podrli in zgradili nekoliko drugače nazaj. Sedaj upam, da je proga dobra in da jo bodo ljubitelji bencinskih hlapov z veseljem uporabljali.« Severin Sajevec je ob Gromu še eden tistih, ki so gonilna sila društva. »Pred pol leta se je začela uresničevati naša dolgoletna želja. Tu ne gre spregledati pomoči družbe Kamnolom Verd, ki nam je stala ob strani in tudi nenehna pomagala. Res jim hvala.«

Direktor Kamnoloma Verd Matjaž Komprej je ob tem dejal, da radi pomagajo lokalni skupnosti del katere so, sploh če gre za motokros, ki je priljubljen tako med mladimi kot starejšimi, »…kot vemo pa je možnosti za »uradno« preskušanje tovrstne vožnje zelo malo ali pa jih skoraj ni.«

Progo, poimenovano tudi »Vertical Extreme Ride Dirtpark« (VERD), so krstno preskusili člani slovenske enduro reprezentance, ki so se pred dnevi vrnili iz šestdnevne mednarodne motociklistične preizkušnje na Slovaškem. Nad novo pridobitvijo so bili navdušeni, kar pomeni, da jih bomo še zagotovo videli na vrhniškem koncu. »Končno imajo ljubitelji offroada, ki so večkrat tarnali, da nimajo uradnega terena, možnost da preskušajo moč svojih motorjev, spretnost in pasti terena,« je še dejal Sajevec.
Na progi lahko dirka vsakdo, a je potrebna poprejšnja prijava. Kontaktne in ostale podatke najdete na facebook strani društva: VERD Vertical Extreme Ride Dirtpark. Društvo 10. oktobra že pripravlja prvi dogodek, tako imenovani »Extreme Enduro«, o katerem bo zagotovo še veliko govora.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

Enduro.jpg

 

Oglejte si tudi