Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Dolenjci in Zasavci na Vrhniki

Na vrsto je prišlo tudi načrtovano druženje z našimi planinskimi prijatelji z Dolenjske in Zasavja. Do sedaj smo opravili kar nekaj skupnih pohodov. Samo letos smo se skupaj povzpeli na Zasavsko Sv. goro, nekateri pa so se nam pridružili tudi na večdnevnem planinarjenju v Tatrah na Slovaškem. Skoraj vsako leto pa se srečujemo na tradicionalnem Martinovanju. Vreme nam sicer ni bilo najbolj naklonjeno zato smo temu primerno prilagodili, sicer skrbno pripravljen program.

Prijatelje Dolenjce in Zasavce smo z dobrodošlico pričakali v Deltexu. Seveda so nas Dolenjci presenetili s svojim, že letošnjim, cvičkom. Medtem je deževati prenehalo in najprej smo obiskali nekaj vrhniških znamenitosti. Ogledali smo si izvire Ljubljanice v Malem in Velikem Močilniku, Retovje ter plezalno steno v Verdu. Na koncu “vrhniškega kroga” pa nas je na svojem domu prijazno sprejel Cvičkar. Špik se je izkazal kot pravi turistični vodič, saj smo ob poslušanju tudi Lintverni osvežili morda pozabljeno znanje o izvirih Ljubljanice in še kaj. Sploh pa smo nekateri prvič spoznali informacijsko točko v Retovju.

Naš cilj je bil, da se s prijatelji Dolenjci in Zasavci povzpnemo na našo Planino, kar nam je, kljub slabemu vremenu tudi uspelo. Špik je ponovno imel glavno besedo in še enkrat več predstavil vso zgodovino stolpa na Planini. Megla je nekoliko motilo razgled po širši okolici, vendar vzdušje na stolpu ni bilo zato nič manj prijetno.

Zadovoljni smo se vrnili v Deltex, kjer nas je, ob sicer že dobro založeni mizi, čakalo še zelo okusno presenečenje - šunka v testu. Prijetno druženje ter kramljanje ob dobri hrani in kapljici je trajalo do poznega popoldneva. Pridružil se je tudi Pastir, ki je potegnil svojo pesem in v prav prijetnem razpoloženju smo se razšli z zavezo, da se naši skupni pohodi in druženje nadaljuje tudi v prihodnje.

Prijatelji Dolenjci in Zasavci, ki so nas obiskali: Martin, Marjan, Pahc, Janez in Trbovc.

Na srečanju z Dolenjci smo sodelovali: Betajnovc, B’čar, Cvele, Cvičkar, Duno, Pastir, Peter, Podgurc, Povžar, Stari, Špik, Špilčk in Vezist.

Besedilo: Vezist

Fotografije: Cvičkar in Špik

Oglejte si tudi